måndag 13 september 2010

Svarta väggen istället...


Vår svarta vägg i vardagsrummet. Den är en ständig källa till funderingar och även om jag trivs väldigt bra med den skulle jag allt vilja göra en liten förändring.


Bilden ovan är från lekrummet hemma hos Kajsa och jag är lite sugen på att göra något liknande. Men kanske i en annan färg? Vår vägg är idag målad på puts och det kanske hade blivit bra med trä istället. Riktigt snyggt med den liggande panelen, eller hur! Ja hela rummet är fantastiskt fint! Tål att funderas på.

Kram på er!!







33 kommentarer:

  1. svarta väggar (om det inte är alla väggar då...) är underbart tycker jag. Det man har på väggarna sedan framträder så fint sedan. Väldigt läckert och ovanligt med svart på den liggande panelen.

    Och kul att göra ngt annat än lekstugefärger i ett barnrum tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Helt nydelig - fantastisk "dramatisk" effekt med det svarte.

    Leste innlegget du fjernet, og synes det er et utrolig viktig innlegg. Det er alltid en hårfin balanse mellom inspirasjon og plagiat/kopiering. Viktig sak enten det gjelder kopi fra blogger, eller kommersielle produkter. Tror det er viktig at vi alle reflekterer litt over hvor vi henter inpiratjonen fra, og heller referer til inspirasjonskilden dersom det blir for likt. Ellers kan det jo alltid være lurt å sende en mail til den man er radd man har kopiert noe fra, og heller spørre om det er greitt å bruke idéen videre.

    Ønsker deg en fin dag. Jeg er veldig glad for innleggene du skriver. Du er en "trendsetter" blant interiørbloggerne.

    Klem fra Kastanjedamen

    SvaraRadera
  3. Jag tycker din svarta vägg är så fin (Kajsas oxå). Om ni sätter liggande panel på väggen så händer det lite utan att intrycket av den svarta väggen försvinner. Den liggande panelen fungerar ju i vitt oxå om ni sedan får för er att måla om;)

    Det lilla bordet gillar jag oxå - är själv på jakt efter något liknande!!!
    Kram J

    SvaraRadera
  4. Åh, så himla snyggt! Lite ruffigare och djärvare än allt det vita! Himla snyggt Kajsa har det. Hälsa henne det!

    Kram till dig och ha en fin dag!

    Camilla

    SvaraRadera
  5. Hei,
    Jeg rakk å lese innlegget ditt før du tok det bort, og jer er enig i det du skriver, men skjønner det kan bli reaksjoner.
    Svart vegg i barnerom? Nja vet ikke helt... Er selv glad i sort/grå/hvit/brunt i interiøret og synes ditt hjem er vakkert og personlig. Synes barna fortjener glade farger. Svart er nesten litt skummelt?

    SvaraRadera
  6. Jeg lurte på om du kunne vise noen nærbilder av hvordan du har hengt opp lampene dine i taket? Eller forklare hvordan du gjør det:)
    Jeg hadde forresten ønsket å gjøre noe med gjesterommet lenge og fikk svar da jeg så ett av dine innlegg...jeg malte sort:)
    Ellers så er jeg veldig glad i grått...men det har du kanskje hatt?

    Lykke til med fine fine bloggen din:)

    Hilsen Ny-blogger:)

    SvaraRadera
  7. Sållar mig till skaran som råkade sitta vid datorn och hann läsa inlägget. Förstår att du tycker det är ett känsligt ämne och frågan är i vilket forum det är bäst att ta upp den... Jag vet inte riktigt.... Förstår också dina känslor kring det hela och jag känner med dig. Det måste vara speciellt att ha en sådan talang som du har och en sådan framgångsrik och snygg blogg. Jag är en av dina trogna läsare, men har inte så ofta lämnat någon hälsning. Allt du gör är så snyggt och tilltalande och din känsla för hur du ska presentera allt på bloggen är enastående.
    Glöm inte att din känsla för hur du gör allt, dock aldrig går att kopiera... den finns bara hos dig...

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  8. Hej igen..
    Vet inte om det var fler som reagerade eller om det var mig du syftade på.. Iaf.. hoppas jag att du tog det på rätt sätt ? Man är ju sällan själv att skapa saker och ting.. Så även du om du är ärlig mot dig själv..Jag skrev det för att jag mådde så dåligt med den här tjejen som blev utsatt.. Därför tycker JAG som jag tycker om det..
    Men, nog om detta nu! Jag tycker om din blogg och allt DU skapar där är en fröjd för mitt öga..
    Och kajsa kan jag bara tänka mig hur fint hon har det.. Mycket bra smak har den tjejen..

    Ha en fortsatt fin dag!

    Kram Mia

    SvaraRadera
  9. Nu har jag missat något ser jag och nyfiken blir man ju då förstås.
    Snyggt med den svarta väggen, trots att jag själv inte är någon riktig vän av svart. Kan tycka att kontrasten blir för hård men detta var snyggt. Däremot föll jag för den fina pallen nedanför bordet, helt i min smak! Ha nu en fortsatt skön vecka./Kram Merja

    SvaraRadera
  10. Underbart fint med den liggande svarta panelen! Skoj när det viker av från de vanliga barnfärgerna!

    Hoppas du ha en fin måndag!

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  11. Här har man missat något, eller inte, vad vet jag..
    Hur som helst tycker jag din vägg är jättefin, den lyfter verkligen fram det finfina skrivbordet (har faktiskt ett nästan exakt likadant själv). Det var coolt i barnrummet hos Kajsa med, skulle jag kunna tänka mig till min pojks framtida rum =)

    Kram Catta

    SvaraRadera
  12. Jag tycker din vägg är helt fanatastiskt! (å då gillar jag inte svart egentligen... :) Skrivbordet gör sig otroligt bra tillsammans med det svarta. Snygga bilder som vanligt! Du är så duktig tycker jag.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  13. Så snyggt med den svarta panelväggen! Nästan som en utevägg liksom.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  14. Hi...
    I adore this site!

    I'm not sure if you know or not but deleted posts still show up in Google Reader. If you want them gone completely don't "delete" but "edit" the post into another. I learned this the hard way! Though I don't feel the 'copyright' post was offensive at all.


    Best,
    xo
    Andrea

    SvaraRadera
  15. Jeg synes den sorte veggen var en kjempeflott detalj.

    SvaraRadera
  16. Oj! HÄr har jag visst missat något. Iaf.. det var fantastiskt vackra bilder som du visar och det gör du alltid. Din blogg är verkligen unik med otroliga bilder. Keep up the good work. Kram Jannice

    SvaraRadera
  17. Men gud så fint Kajsa har det hjemme, kjempetøft med helsort panelvegg! Mykt og røft på en gang:)
    Jeg sier go for it, resultatet blir garantert bra;)

    Jeg synes det var tøft av deg å publisere det forrige innlegget, som jeg rakk å lese, men ikke kommentere (før du slettet det)
    Det er synd at man ikke skal få ytret sine egne synspunkt, i frykt for kommentarkrig.
    Det er et ømt tema, der ofte (dessverre) de anonyme kommentarene viser seg fra sin "beste" side. Ikke rart man vegrer seg!
    Det er veldig fortvilende når man blir utsatt for ren kopiering, og du er ikke alene... Selvfølgelig blir man inspirert av hverandre, og grensen for meg går der man velger å ikke linke tilbake til den bloggen man har hentet idéen fra. Det koster så lite, og gir så mye:) Det vitner bare om mangel på kreativitet og troverdighet. Om man ikke har noen rettigheter i bloggverdenen, så finnes det jo iallefall noe som heter bloggmoral, eller...?
    Du er modig, debatten er relevant, og det hadde vært interessant og hørt andres synspunkter:)

    Og som en skrev over her, din känsla kan ikke kopieres...

    Klem fra meg♥

    SvaraRadera
  18. DEt blir nog häftiga effekter med så svart! vackert!

    SvaraRadera
  19. I already like the wall as it is right no. But I know, we can't help it to make some changes sometimes. Good luck bij figuring out how you would like it and please show us the result!

    SvaraRadera
  20. Åh det var jättefint med den svarta väggen!!

    SvaraRadera
  21. Hejsan hjärtat ;) här var mycket fint som vanligt :P nu blir jag nyfiken vad var nu detta inlägg som upprörde ? underbart med svart vägg med liggande paneler. Tycker jag definitivt att du ska ge dig på

    Kramar Malin

    SvaraRadera
  22. Det är så inspirerande med den svartvita inredningen! Du får gärna visa fler bilder från din kompis hem...
    Kram/Marie

    SvaraRadera
  23. Oj så snyggt det var med svart fondvägg! Till ett barnrum är nog inte många som hade kommit på tanken men det var ju faktiskt klockrent. Snyggt till alla färger och det i övrigt ljusa.

    Håller med alla andra - du har en fantastisk blogg och en känsla som är få förunnat. Det lyser igenom i varje inlägg du gör!

    /Kristina (fd Kix Koll)

    SvaraRadera
  24. Gomorgon,
    Så coolt med svart, både i vardagsrumn som barnrum. Har själv plockat bort det svarta nu inför hösten, men får se hur länge jag kan hålla mig ifrån :) Svärtan ger ju en sån härlig tyngt åt inredningen!

    Såå lessamt med kopiering. Visst inspireras man av andra, men personligen vill jag ändå ha något lite eget.Det är iaf min tanke...

    Förstå att många ser upp till dig och din blogg.
    Du är för mig och säkert många andra en sann konstnär som verkligen ser vad som är v.a.c.k.e.r.t.
    Ja allt du rör vid blir l.j.u.v.l.i.g.t!

    Var stolt över det du gör och stå på dig. Du har en fantastisk talang!

    Många kramar.

    SvaraRadera
  25. Hej igen,

    ville bara säga att jag har en award till dig =)

    Kram Catta

    SvaraRadera
  26. Er vild med din sorte væg, Anna-Malin, men jeg er måske endnu mere vild med Kajsas... Du har helt ret - træværket bløder det lidt op og giver lidt struktur. Så det er ingen dum idé! Legerummet hos Kajsa er eller helt fantastisk! Har Kajsa egentlig en blog? Glæder mig til at se hvad du finder ud af, Anna-Malin! Knus; Heidi

    SvaraRadera
  27. Hej!
    Måste bara skriva en hälsning till dig o tacka för att man får kika in i din fantasiskta blogg! Hittade den för ett par veckor sedan och har nu kollat igenom hela (vill absolut inte missa något) ;) Underbart inspirerande och heeelt fantastiska bilder! Jag har fått massor nya ideér som jag håller på att färdigställa! Tack!

    Många kramar / Cornelia

    SvaraRadera
  28. Det är skillnad på inspiration och plagiat. Svårt att göra något åt, dock. Se på den kinesiska industrin där man kopierade ex. Adidas hela fabrik och företagsstruktur och satte igång att producera kopior. Adidas sa till dem som tillverkade kopior, men kineserna svarade: ja, visst är de bra! "Stolen with pride". Det är inte kul att bli kopierad, men då har du ju trots allt berört någon!
    ... och dessutom saknar ju den som plagierar din kreativitet, tänk på det!

    /H

    SvaraRadera
  29. Så stilig vegg!
    Den er vireklig røff og cool!
    takk for inspirasjon:)
    fin tirsdags kveld til deg
    klem eldrid

    SvaraRadera
  30. Hejsan,

    här har jag inte varit förr. Så läckert lekrum. Och tänk, bara det att HA ett separat lekrum.

    Vet inte vad det raderade inlägget var om, men en liten reflektion om kopiering...gud så TRÖTT jag är på alla interiörtidningar som visar samma hem hela tiden. "jaha där är det fina badrummet/köket/vardagsrummet - igen"...

    Fram för mer variation, tycker jag.

    :)
    Emma

    SvaraRadera
  31. Jättefint med den svarta väggen och så snyggt med det gamla vita bordet med acessoarer runt om!
    Kram :)

    SvaraRadera
  32. Jag hann aldrig läsa hela ditt inlägg som du tog bort bara början,så jag känner mig lite snopen av att jag inte fick ta del av hela budskapet...

    SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin