söndag 18 december 2011

Utan omsvep...





Anton önskade sig ett pepparkakshus. Och efter att vi varit iväg redan tidigt imorse så passade det bra att skingra tankarna med ett litet husbygge här på eftermiddagskvisten. Trodde jag? Efter en förstörd kastrull och en söndersmält slev, med varmt socker i små trådar över hela köket och en miljon svordommar tyst i huvudet med hårt sammanbitna käkar lyckades vi få ihop det. Vårt pepparkakshus anno 2011. Låt mig säga så här: -Kanske inte riiiiiktigt som jag hade föreställt mig dock men färdigt blev det.


Jag menar, titta på det här dundertjusiga huset från bloggen Syster Doris! Vilket mästerverk! Hon har tillochmed gjort egna fönster, av Vicks Blå. Tänk att kunna göra ett sån´t! (Jag drömmer vidare...)

Jag har numera tre saker på min lista över "Saker-som-får-mitt-hår-att-resa-sig-i-nacken-av-frustration". Saker som jag tycker att jag borde fixa galant med tanke på att jag älskar att pyssla och fixa, men nej. Nr 1 på listan är paketinslagning. Nr 2 på listan är blomsterbindning. På plats nummer tre, att bygga pepparkakshus. Men Anton är överlycklig och det är den absoluta huvudsaken. 


Till sist vill jag tipsa om att Butiken nu startat sin rea.
30-50% på kläder, skor, väskor och bälten. Skynda fynda!!


Ha en fortsatt fin 4:e advent.

24 kommentarer:

  1. Åh vad glad jag blir att läsa att fler än jag har problem med paketinslagning och pepparkakshus. :)
    Jag brukar även misslyckas kapitalt med knäck och bli otroligt frustrerad när pappstjärnor och julslingor ska trasslas fram.
    Men tillslut brukar det bli julfrid även i vårt hus :))

    Tack för din inspirerande blogg !
    God Jul kram

    Kicki i Åre

    SvaraRadera
  2. Aqui no Brasil não temos este costume, mas são todas lindas e inspiradoras!

    SvaraRadera
  3. Precis samma hände mig här hemma. Sockertrådar över hela köket, kraschat hus och en ledsen dotter. Det är inte "helt enkelt" alla gånger..... häls. miaw/åland

    SvaraRadera
  4. Ha, ha, du skulle gjort som jag...Skjutsade alla tre ungarna med pepparkakshus-mall och sprits till allra bästa, mest omtänksamma vänninnan för några timmar sen. Och nu är det dags att hämta ett färdigt pepparkakshus!:D

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Pepparkakshus är inte lätt men ditt blev ju jättefint kram

    SvaraRadera
  6. Vi byggde vårt först hus någonsin för en vecka sedan. Men det gick faktiskt över förväntan. Vi använde egenblandad kristyr som lim istället för socker och det gick jättebra - kanske något för nästa år att testa? :-)

    SvaraRadera
  7. Hi hi, vi har med byggt vårat det första vi någonsin gjort i dag, mitt värsta får nog bli kristyrandet;) Huvudsaken är väl att barnen är nöjda, man får liksom se det så:)

    KRAM

    psst, jag har lagt upp en bild på Facebook om du vill se vår skapelse;)

    KRAM IGEN

    SvaraRadera
  8. Ha ha vad roligt, sådär hade vi det också. Liknande. Det är himla varmt med smält socker... så skulle man kunna säga :)

    Kram J

    SvaraRadera
  9. Kan inte låta bli att småle, eländiga pepparkakshus!! Hände precis samma sak hos oss förra året.. i år kör jag med limpistolen, tips!! vi vill ändå inte äta ett dammigt pepparkakshus i januari..:)

    SvaraRadera
  10. Nydelig pepperkakehuset ble! og flotte bilder!
    Ønsker deg en fin fjerde søndag i advent - kveld
    Klem Tonje

    SvaraRadera
  11. Första året vi gjorde pepparkakshus brände vi också både kastrull och fingrar. Efter det har det blivit limpistol. Ingen vill väl ändå äta ett dammigt pepparkakshus efter jul? Vi dekorerar med glasyr och godis innan vi limmar ihop.

    Jag har också förundrats över de där perfekta husen, men jag tycker faktiskt våra hemmagjorda är finare... I alla fall så tycker barnen det, när de är med och bygger och pyntar. Jag är imponerad av ert. Tycker det blev kanonfint.

    Men du, kör limpistol nästa år! ;-)

    SvaraRadera
  12. Åh av egen erfarenhet vet jag hur svårt det är. Huset är jättefint och bäst av allt är att Anton är nöjd. :) Ha en skön söndagskväll! Kram Karin

    SvaraRadera
  13. Det är ju såå svårt...så var nöjd med ert fina resultat;) Adventskram från mig!

    SvaraRadera
  14. så vakre hus!
    jeg har laget et fjell i år, flåklypa :)
    ha en trivelig søndagskveld!

    SvaraRadera
  15. Vilka mysiga bilder du bjuder på! Fint peppakakshus!
    Kram denna 4:e Advent!

    SvaraRadera
  16. Vi har gett upp det där med varmt socker och kör på limpistol.
    Visserligen går inte huset att äta, men går ju att ta bort dekorationerna och ska göra lite andra ätbara grejer framför.
    Mkt enklare, ett bra tips om man absolut inte behöver äta upp huset.

    Testar en lite annorlunda vild variant iår, Villa villerkulla style. Kolla gärna på min blogg så får du se.

    SvaraRadera
  17. I år verkar det inte som att det blir något pepparkakshus i det här huset. Vet inte ens om det blir någon jul! Var är stämningen??

    SvaraRadera
  18. Hihi... ja det där med pepparkakshus har jag lagt på hyllan;) Say no more...;) Jag tycker ni fick ihop det fint!

    Kram och GOD JUL Anna-Malin!!

    SvaraRadera
  19. Jättetjusigt pepparkakshus! Trots frustration ser det ut som om ni lyckades hur bra som helst.

    SvaraRadera
  20. Det blev ju ett JÄTTEFINT pepparkakshus. Det ska ni vara stolta över. Jag och dottern gjorde också vårat första pepparkakshus ever igår. Eftersom jag har respekt för varmt smält socker så köpte jag en extra tub med kristyr och använde istället. Perfekt!! Då slapp vi sockertrådarna i hela köket också.
    Önskar dig en fin inspurt såhär dagarna före julafton!
    Susanne

    SvaraRadera
  21. För att inte kunna göra Pepparkakshus så måste jag säga att det där var ett väldigt fint pepparkakshus. Och din topp tre lista över saker som inte ingår i favoritpyssleri stämmer bra på mig också ;) ..

    SvaraRadera
  22. Kjempe-fiiint pepperkakehus! ... og det ser så koselig ut:) Det er så trivelig med slike førjulsaktiviteter med barna:) Tenk bare en knapp uke igjen til jul?

    Ha en fiiin siste adventsuke - og en riktig god jul!

    KLEM KLEM
    Anette:)

    SvaraRadera
  23. Vi gjorde ett förra året. Men tydligen så det för fuktigt inne hos oss för de rasade.. eller ska man säga mjuknade? Nåja.. det var iaf första och sista gången. Haha.

    SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin