söndag 8 januari 2012

Mina tankar kring fotografering och bildredigering...






Ni är många som gärna vill veta mer om min fotografering och redigering. Och varje gång jag får frågan försöker jag tänka efter hur jag gör. Jag är ju självlärd och det handlar om att öva, öva, och öva lite till. Oftast handlar det om att jag vill försöka förmedla en känsla. Åtminstone när jag tar detaljbilder och mat/bak bilder, som idag. Kameran jag använder är min trogna Canon 1000D och jag känner mer och mer hur jag längtar efter en lite mer avancerad kamera.

Så, när jag bestämt mig för att t ex. baka och fota det hela brukar jag börja med att plocka fram lite rekvisita. Rotar runt i skåp och lådor och samlar sen ihop allt. Då kan det se ut så här:




Sen är det inte alltid att allt behövs. Sirapslimpa stod på agendan och jag tänkte mig lite rustik känsla. Fotar gör jag så gott som alltid på vårt matbord i köket. Jag gillar ju mörka, lite dova bilder och den svarta bordsskivan passar perfekt.  Vid matplatsen är det nästan alltid ett fint ljusinsläpp och jag använder mig bara av naturligt ljus. Det är ju lite trixigt framförallt på vinterhalvåret då det nästan är mörkt hela tiden. Jag vet ju att det finns reflexskärmar och annat men har aldrig provat, men det kanske är bra? Någon av er som provat?

Jag har två favoritobjektiv, och det är mitt Canon EF 50mm 1.4 och Tamrons AF 28-75mm F/2.8 (IF) MACRO och det är 50mm 1.4 som jag använder när jag vill ha en liten del av bilden i skärpa och resten "suddigt". Det är också det jag använt till dagens bilder.



Sen har vi redigeringen. Där gör jag en del i Photoscape, men det mesta i Photoshop CS2. (En äldre variant mao). Önskar mig ett nyare Photoshop så jag kan börja behandla bilderna i RAW, det gör jag inte nu.
Den vänstra bilden är som den ser ut i original. Vad har jag då gjort? Jag började med att använda en action (de använder jag ibland då jag inte gör inställningarna själv) som ger bilden ett lite dimmigt utseende. Sen ljusade jag upp den en smula, ökade mättnaden, och la till vignettering, skärpa och kontrast. Jag avslutade med att lägga på en texture för att ge bilden lite "struktur"och en brush. (Brushen är som en stämpel, i det här fallet har jag "stämplat" ordet baking och annamalin photography. Brushes är enkelt att göra själv, men finns både att köpa och ladda ner gratis).



Det här med bildredigering är ett stort område och jag behärskar bara en pytte-pytte liten del. Redigering för mig är som att förstärka en känsla och jag letar hela tiden efter min egen röst i mina bilder. Sen kan jag bli otroligt inspirerad av andra fotografer och jag synar ofta hur mat-, inspirations-, och interiörbilder är fotade och stylade.



Fina actions och textures har Florabella du kan köpa. Det finns också en hel del som är gratis och de kan du finna bl a via Flickr och Deviantart, där du också finner olika brushes.
En sida som har många bra redigeringstips är Sannas Photshop recept.

Om du inte har ett photoshop så kan du ladda ner ett program som heter Photoscape, det är gratis, och där kan du göra mycket kul med dina bilder. Jag tror tyvärr inte att det funkar till Mac.



Bilderna i dagens inlägg är, i mitt tycke, de finaste jag tagit. Kanske för att de känns precis som "jag" och för att jag lyckades förmedla känslan inom mig. Detta inlägg tog så gott som en hel dag att göra. Från att sätta degen till den slutliga redigering av bilderna.

Jag känner mig så otroligt tacksam över min ledighet under julen, och att min lust till bloggen och det kreativa blommar igen. Trots att den varit kantad av stor sorg. Min älskade älskade mormor lämnade oss dagen innan nyårsafton. Saknaden är oändlig.

Det är Dig jag har att tacka för att jag kan baka. Alla timmar i ditt och morfars kök bland kakdegar, dofter, yatzy och massor av kärlek.

Bilderna idag är till Dig mormor...






85 kommentarer:

  1. Hej Anna-Malin.

    Fina bilder du tar som "amatör" ... det är just dina bilder som gör att jag läser din blogg... måste medge att jag ibland inte har tid att läsa texten men bilderna vill jag inte missa.

    Ha det gott och hälsnigar från Finland

    SvaraRadera
  2. Fin kärleksförklaring till din mormor.

    Tack för att du tar dig tid till att förklara - jag håller med om att man måste öva och öva. Jag känner att det gått framåt massor under det senaste året men ännu har jag mycket att lära - och det är alltid intressant att läsa hur andra gör så man kan hitta nya infallsvinklar. :-)

    SvaraRadera
  3. Fantastiska bilder! Jag tycker att du lyckas utmärkt med att få fram det rustika! Underbara bilder! Jag önska att jag ibland hade den tidena att sitta en hel dag och få redigera mina bilder!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Otroligt vackra bilder! Du är en sann inspiration tycker jag när du tar så fina bilder på enkla ting.:) Beklagar din sorg för din mormor. Vet hur ont det gör. Jag förlorade min mormor som stod mig väldigt nära för snart 17 år sedan i min ungdom, men det gör stundtals lika ont ändå när man tänker på henne. Kram och ha en fin dag! / Maria.

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Du är så himla duktig, du måste ha en särskild gåva för att kunna få så fina bilder som amatör. Jag har gått en kurs i photoshop elements nu i höst, men tycker inte att det blev lättare precis. Använder hellre photoscape. Men som sagt hur mycket jag än försöker likna någon bild du gjort så kommer jag inte ens i närheten. Brödet ser väldigt gott ut= recept önskas!!!
    Tråkigt när våra gamla går bort. Jag har varken mor eller farföräldrar kvar i livet. Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Helt underbara bilder och känslan du pratar om lyckas du verkligen förmedla! Mycket inspirerande!

    SvaraRadera
  7. Ett väldigt, väldigt vackert inlägg - på flera vis!

    Det är så kul för mig att läsa att vi använder samma sorts kamera, men jag har ett 50mm med 1.8. Jag har också börjat fundera på ett byte, men det är så svårt att veta vilken nivå av kamera man ska välja?
    Du förmedlar verkligen känsla med dina bilder - det har jag skrivit förut också! När jag ser tillbaka på mina egna inlägg så märker jag alltid när jag egentligen inte varit så sugen på att fota och göra inlägg, det märks så väl... Fast ibland får man till lyckade bilder, precis så där som man tänkt sig.

    Älskar din blogg!!
    Ha det gott!
    Ann-Christine

    SvaraRadera
  8. Vilken fin kärleksförklaring till mormor. Beklagar att hon inte finns hos dig längre.

    Jag älskar dina bilder och tycker att du är superduperduktig med kameran. Du lyckas alltid få med en känsla och det är just det som är det svåra med fotografering.

    SvaraRadera
  9. Tack för alla fina tips!! Jättefina bilder du tagit. Tråkigt med din mormor! Vet hur det känns att mista sin älskade mormor.

    Kramar Johanna

    SvaraRadera
  10. Tack för alla fina tips!! Jättefina bilder du tagit. Tråkigt med din mormor! Vet hur det känns att mista sin älskade mormor.

    Kramar Johanna

    SvaraRadera
  11. Så sorgesamt när någon kär går ur tiden.

    Jag tycker också att du tar underbara bilder. Och du har så fina ramar och bakgrunder som jag alltid undrat vart man hittar/hur man gör...

    Din blogg är fantastiskt fin och inspirerande!

    Kram /Maria Nyckelpiga

    SvaraRadera
  12. Förstår att dina bilder blev så otroligt vackra,
    när det är DIN mormor du har i din tanke & din känsla.

    Fantastiskt fint inlägg - Tack//åsa

    SvaraRadera
  13. Du tar helt fantastiska bilder med mycket känsla i som känns genom bilden!! Du har en gåva som är unik och inspirerar stort. Jätteintressant att läsa om hur du redigerar och tänker kring ditt fotande. Så generöst att du delar med dig.

    Så tråkigt att höra om din mormor...
    Har också njutit av ledighet under jullovet :-)
    /Charlotte

    SvaraRadera
  14. Hej Anna-Malin!
    Blir tårögd när jag läser din fina hälsning till din mormor.

    För mig är du en stor inspiration till mina bilder och foto. Jag är en riktig nybörjare och köpte min min första systemkamera igår:)Lycklig som en lite flicka. Tusen tack för dina tips och din inspiration. Nu ska jag ut i snön och se om jag kan fota lite fint.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  15. Du är jätteduktig och det är verkligen svårt att förstå att du inte har en "yrkeskamera" och att du inte behandlar i RAW. Jag hoppas du får möjlighet till det, så du får se hur det verkligen öppnar dörren till en helt ny värld!
    Vi är många som älskar stämningen i dina bilder och bara njuter av att få kika in här. tack för att du delar med dig! Du är ett fint exempel på att det inte är det tekniska som avgör, utan att det är fotograferandet som kommer från hjärtat, som ger det fantastiska slutresultatet.


    Kamomilla

    SvaraRadera
  16. Tusen tusen takk for et kjempeflott innlegg med super info., fantastiske bilder og rørande ord. Det kom noen tårer på slutten her!

    Klem
    Malin

    SvaraRadera
  17. Beautiful photo! and amazing bread!really! please about recipe;)
    M.

    SvaraRadera
  18. Du har alltid lika fina bilder. Bilder som inspirerar mycket. Idag har jag en länk till en mycket duktig fotograf som för något år sen jobbat med annat parallellt för att kunna försörja sig. Till vår J var det Seden Models som rekomenderade honom.
    Hoppas du vill kika in.
    Glad att du är tillbaka. Förstår känslan, har mist min kära svärfar precis före jul.

    Anita

    SvaraRadera
  19. Så vackert!
    Helt enkelt vackert! Din hälsning till din mormor ... Vackert!

    SvaraRadera
  20. Hej Anna-Malin!
    Du är superduktig på att ta bilder! Jag gillar dem skarpt och mycket snygg redigering! Min sons pappa håller också på med fotografering och är ruskigt duktig! Också självlärd med MIN gamla kamera som man inte ens kunde stänga av autofokusen på :) Och mina gamla anteckningar från en fotokurs jag gick en gång i världen. Nu har han precis köpt sin nya kamera, 5D, kan den heta så? Han har haft en 7D länge nu, men ville avancera ytterligare.

    Och ja, jag har hjälpt honom med refexskärmar (höll på att flyga bort under en modellfotografering nere vid stranden i Ystad) och det är en fantastisk uppfinning!! Införskaffa en, säger jag bara!!!! Helt sjukt bra! Både med studioblixtarna och med naturligt ljus. Kostar inte mycket men oj, vad du kommer ha kul med den!

    Ta hand om dig! Vi ses väl i Malmö i februari? :)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  21. Du har inspirert meg MAX lenge! Og så ser jeg at vi har samme kamera, objektiv og bruker samme red.program :)Synes du er kjempeflink til å ta bilder, du er veldig god på styling, og så har du flott stil! Jeg har kjøpt meg Canon 7D, som jeg holder på å lære å bruke. En drøm :)

    Lykke til videre,
    håper du fortsetter med blogging!

    Elin

    SvaraRadera
  22. Mormor skulle vara stolt över , dina vackra ord till henne , bilder och bröd !!
    Jag har länge beundrat dina bilder , dom är fantastiska och känslan du förmedlar i dem är underbar . Du hittar exakt rätt ton i dem , och jag njuter varje gång jag är här inne !!
    Önskar dig en riktigt fin Söndag !
    Kramar // Susanne ♥

    SvaraRadera
  23. Vilka värdefulla fototips A-M! Enligt mig är du en duktig fotograf (utöver det du berättat om här) för att du har en genuin känsla för bildkomposition. Du har en härlig symmetri i dina bilder och asymmetri när det önskas. Att du behärskar fotograferandet och redigerandet rent bildkompositions-mässigt bidrar enligt mig väldigt mkt till att dina bilder är så vackra. Fantastiskt inspirerande!

    SvaraRadera
  24. Underbart! Både bilderna och den fina hälsningen till din mormor ♥

    MVH
    Sofia/ Kreativ inredning

    SvaraRadera
  25. Otroligt fint skrivet! Tack för att du delar med dig mitt i allt det svåra. Kram!

    SvaraRadera
  26. Tack så jättemycket för ett superfint inlägg!

    Karin

    SvaraRadera
  27. Kul att du delar med dig, det är alltid spännande att få reda på hur andra gör. Det känns som man ofta blir låst i ett visst sätt, så nya influenser behövs.

    Tusen tack!

    /Susann

    SvaraRadera
  28. Hej
    Tack för varmt, generöst, vackert och "gott" inlägg. Kram Pernilla i Gbg

    SvaraRadera
  29. Beklagar förlusten av din mormor.

    Vilket fint inlägg du tillägnat henne och vilka bra tips du ger. Jag önskar jag hade mer tid till fotografering och redigering av bilder.

    Victoria/Elvira Spekulerar

    SvaraRadera
  30. Tack för det vackra inlägget, ljuvliga bilder och en fin kärlekshälsning till din fina mormor. Och tack för tipsen- tyvärr har jag såklart en mac- verkar ju inre finnas alls mycket kul till den;( Kram Johanna

    SvaraRadera
  31. Vackert otroligt vackert...
    Du är så duktig & har ett stort hjärta, med mycket känsla....
    Mina tankar går till dig & din mormor...
    Kram kajsa

    SvaraRadera
  32. Fina ord och otroligt fina bilder, kul att du delar med dig av det du kan kram

    SvaraRadera
  33. Hallå!!

    Du tar verkligen SUPERFINA bilder och du får fram känslan och det där extra. Man förstår direkt när man tittar på bilden.

    Ett recept på limpan vore underbart för det vattnas i munnen när man ser denna fantastiska skapelse..

    Jättekul att få ta del av din blogg och allt du delar med dig!


    //Helena

    SvaraRadera
  34. Supermysig och fin blogg, ramlade in här av en slump då jag googlade efter lite inspiration :)
    Bra och fina bilder och även mkt läsvärt innehåll! =) TOPPEN JU!

    God fortsättning kram

    SvaraRadera
  35. Du är verkligen grym, fantastiskt att du blivit så jäkla bra utan ngn utbildning! Själv har jag precis börjat min foto- och bloggbana o herregud vilken tid allting tar, förstår verkligen vilket jobb som ligger bakom alla dina bilder även om jag själv inte ens börjat med bildredigering i ngn större utsträckning. Du är sannerligen en stor inspirationskälla, sluta inte blogga kära du, då blir vi så fattiga. Tack för beskrivningen, den gav mig ett sug att börja testa!

    Kramar från Jesica

    SvaraRadera
  36. Vilken fin kärleksförklaring till din mormor. Och tack att du sprider kunskap och inspiration vidare!
    Bilderna är ljuvliga, känner doften ända hit... (receptbok kanske?)
    Kram
    Malin

    SvaraRadera
  37. Vad tråkigt med din mormor. Har själv mormor och morfar (87 och 94 år) nära och förstår din sorg så väl.

    Ljuvliga Bilder. Man blir så fantastiskt inspirerad både till att baka och fixa hemma, Dessutom vill jag bara sätta igång att photoshoppa direkt :-)

    På http://www.thecoffeeshopblog.com/ hoittar du också en massa kul gratis; actions, ramar, penslar mm

    Ser fram emot mer av dina bilder

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  38. Du har alltid otroligt vackra bilder på din blogg och de ger verkligen en känsla när man ser dem. Jag kan nästan känna doften:) Idag är det heller ingen tvekan om vad du känner för bakning och när du tillägnar dem din mormor, så fint! Man är så glad att man har fått uppleva tid med sina mor- och farföräldrar och fått med sig många härligt vardagsnära upplevelser. Många vackra minnen man tänker tillbaka på när de försvinner ur ens liv.
    Kram Suz

    SvaraRadera
  39. Du förmedlar alltid något med dina bilder tycker jag. Man blir så himla inspirerad.
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  40. Sååå vackra bilder!!!

    Tänker ofta på min älskade mormor och mitt intresse för bakning/ pyssla/måla osv kommer från henne. Det kommer alltid att vara ett hål i hjärtat sen hon lämnade oss :(

    Ta hand om dig, det blir bättre även om man aldrig glömmer.

    Massa Kramar Linda

    SvaraRadera
  41. I also use the same camera and I too would like a more professional one
    Your photos are beautiful too
    hugs
    Mari

    SvaraRadera
  42. Mina tankar till dig. En mormor som din (och min) kan aldrig värderas högt nog.
    Alvas mamma Anna

    SvaraRadera
  43. Sorgligt att höra att din mormor gått bort. Jag beklagar verkligen och tänker att detta var ett riktigt fint sätt att hedra henne på. Varmt, äkta och vackert.

    Tack för att du delar med dig av dina kunskaper. Du är inspirerande.

    SvaraRadera
  44. Tack för den fina förklaringen och exempelvisningen. Är nybörjare på fotoområdet och har en väldigt enkel utrustning just nu, men med lite redigering går det även där att förändra trors allt och det är verkligen roligt med redigeringen för jag tänker också mycket på känslan i bilden. Sen har vi i norr just nu uruselt ljus om dagarna, men till sommaren blir det desto bättre :)

    SvaraRadera
  45. VANSINNIGT vackra bilder!!! Förutom att de är fina att titta på så förmedlar de massor med känsla, precis som riktigt bra bilder ska göra.

    Tack för tipsen, ska nog testa ladda hem lite actions och texturer. :-)

    SvaraRadera
  46. Amatör vill jag ju inte kalla dig :) Du tar sååå underbara bilder. Jag håller ju på och trixar själv med min Cannon 1000D. Använder PhotScape ganska mycket. Har bara fotat i ja..ca 8 månader eller så. Mycket mycket att lära. Måste också utforska PhotScape mera samt Photshop Element som jag numera har i datorn....jösses. Så jag tar lärdom från dig här...tack för detta. Har du mera tips så lusläser jag gärna detta.

    Må så gott från Maria

    SvaraRadera
  47. Du får gärna tipsa mig om var du hittar bäst Brushes...?
    Kram Maria

    SvaraRadera
  48. Så sorgligt med din mormor. Jag är säker på att hon hade älskat och uppskattat bilderna, texten och bakningen lika mycket som vi gör.

    Jag gör ungefär som du men fotar alltid i Raw. Du måste testa det. Det är inte alla som gillar det dock. Mest skillnad gör det när du fotar i dåligt ljus och om du fotar mycket porträtt.

    Jag använder reflexskärm för att undvika hårda skuggor. Om ljuset belyser ett objekt t.ex. en tallrik och du vill mjuka upp skuggan som uppstår är den perfekt. Jag använder det också när jag fotar porträtt!

    Älskar ditt mörka bord. Det är så snyggt som fotobakgrund. Något svart/mörkt att fota mot är på min önskelista.

    Ha en fin start på veckan som kommer!

    Kramar Karin

    SvaraRadera
  49. Ville bara säga att du är superduktig på att förmedla en känsla i dina bilder.
    Beklagar din mormors bortgång.

    Kram Frida

    SvaraRadera
  50. Kjære Anna-Malin. Vakre bilder og ord om din kjære mormor. Det er vondt å miste dem som er så kjære, men de finnes forsatt i våre hjerter. Klem fra Benedicte

    SvaraRadera
  51. Dina ord lämnade tårar på min kind, och dina bilder är vackrare än någonsin. Din Mormor är med all säkerhet galet stolt över dig! Massa kramar och tankar från en trogen bloggläsare som uppskattar all inspiration du ger något otroligt. TACK för att du finns och att du delar med dig av allt det vackra ♥

    SvaraRadera
  52. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  53. Superfina bilder!! Visst är redigering så otroligt roligt! Jag har läst bildredigeringskurser på universitet och jobbat med grafisk design men begränsas ändå då jag inte haft råd att köpa photoshop eller illustrator... JAg brottas med gratisprogrammen som inte ALLS har samma möjligheter. Lite frustrerande faktiskt... men en dag ska jag skaffa mig en licens.

    Tack för superinspirerande bilder! Mycket fint skrivet om din mormor! Vi förstår din känsla... Mor. och farföräldrar är så ovärderliga!

    Kram Elin

    SvaraRadera
  54. Underbaaart!

    Florabella actions är grymma men jag aldrig provat hennes textures. Vilka har du?

    Kram och ha en fin dag!

    SvaraRadera
  55. Vad roligt att Du, som är så inspirerande och i mina ögon duktig på att det här med foto, att du vill dela med dig osh inspirera oss andra som precis har upptäckt fotandes alla fantastiska utmaningar!
    Kanske det är min tur nästa gång att dela med mig, och så lär vi oss alla av varandra i denna cyberrymd.
    Tack!:D

    SvaraRadera
  56. Vad kul med lite info och nya tip och idéer =)
    snygga bilder som alltid

    SvaraRadera
  57. Bilderna ser ut som om de var hämtade ur en kokbok! Fantastiskt, du är ett proffs!

    SvaraRadera
  58. Dina bilder är fantastiska. Och du är en pärla på redigering:)

    Beklagar sorgen efter en älskad mormor!

    Varma kramar från mig
    Susanne

    SvaraRadera
  59. Ps. Frågade ex-sambon vad han rekommenderade om du skulle satsa på en reflexskärm och han sa silver och guld! Han har en som är silver och vit, och han tycker du ska satsa på den andra istället!

    Tänkte jag skulle föra hälsningen vidare :)

    Kram!

    SvaraRadera
  60. Helt fantastiskt vackra bilder! Wow!!! :)

    SvaraRadera
  61. fick som fråga i något
    av julens sällskaps-spel
    om det var ’korrekt att
    säga "jag beklagar sorgen"
    eller ej’ .. det var det egentligen
    inte tydligen, ~ & tanken i svaret
    var ganska vacker på nåt’ vis;

    det är egentligen inte sorgen
    man beklagar. det är förlusten.

    .. så jag beklagar, än en gång,
    förlusten istället. sorgen gör Du
    något vackert av här ..

    SvaraRadera
  62. Hej, och tack för ett fint inlägg! Dina bilder inspirerar mig enormt mycket, och det är alltid en lisa för själen att kika in på din vackra blogg.

    Roligt att läsa om hur du gör. Jag använder också Photoshop och håller på att försöka hitta mitt språk i bilderna. Det tar sin tid, men det är roligt att lära sig nya saker. Tack för att du delade med dig av dina tankar.

    SvaraRadera
  63. A beautiful tribute, dear Anna-Malin.
    Your photos have more soul than many published food pictures!

    xoxo

    Sandy

    SvaraRadera
  64. Vad jag vill säga har redan sagts så bra av många redan,tack för att du delar med dig & inspirerar med dina bilder! En stark & äkta känsla ger alltid de finaste bilderna-det är min erfarenhet när jag målar iaf & det känns så tydligt på dina foton här. Vänliga hälsningar Johanna

    SvaraRadera
  65. Fantastiska bilder - så inspirerande! Jag är helt ny på området men du har fått mig att vilja lära mig mer. TACK för det...

    Jag beklagar sorgen över din mormor...

    /Sandra

    SvaraRadera
  66. Åh så snygga bilder, tänk vad man kan förmedla med ett foto.
    Du är verkligen jätteduktig och tack för tipsen.

    SvaraRadera
  67. Jeg leste dette innlegget på sengekanten da det ble publisert og jeg ser at jeg helt har glemt å kommentere...
    Vil bare takke for at du deler, samt for de nydelige og inspirerende bildene du alltid gleder meg med :)
    Klem May Helen

    SvaraRadera
  68. Att förlora någon nära är så hemskt. Tänker på dig och önskar att ni kan komma ihåg det fina med mormor och på så sätt kanske sorgen inte blir lika svår. Styrke kram! Tack för ett vackert och informativt inlägg.

    SvaraRadera
  69. vilket vackert inlägg..helt underbart..din mormor omfamnar dej från sin stjärna vännen...

    tusen tack för all information och alla tips;))

    Vidakram

    SvaraRadera
  70. Jag har missat helt det här med din mormor... Jag beklagar verkligen.

    Det gör ont i hjärtat när jag läser de du skriver och min ögon tåras...

    Jag har en farmor och farfar som betyder allt för mig. De har det väldigt tufft just nu för farfar är mycket sjuk och vi vet inte hur länge han kommer att leva, därför känner jag igen mig lite...

    Jag vill inte tänka på den dagen då samtalet kommer och vi ska behöva gå igenom det du säkert gjort och gör gör nu!

    Kram till dig!

    SvaraRadera
  71. Fullkomligt älskar dina bilder! De inspirerar mig till tusen varenda gång.
    Hoppas du har en riktigt härlig kväll :)
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  72. F.A.N.T.A.S.T.I.S.K.A bilder
    och så bra inlägg!

    Känslan i dina bilder är bara såå 100 - inte bara idag - utan alla gånger.

    Tack för att du delar med dig.

    Kramen.

    SvaraRadera
  73. Vilken underbar kärlekshälsning till din mormor!
    Hon måste ha varit väldigt lycklig över att ha ett sådant fint barnbarn för den sortens kärlek är ju alltid ömsesidig!
    Stor kram!
    Karin

    SvaraRadera
  74. Vakkert og trist..
    kondoleanser!

    Jeg nyter bildene dine.
    Jeg er selv selvlært og bruker lite redigering.
    Stå på, du er en inspirasjon :)

    -Milla

    SvaraRadera
  75. Fina Anna-Malin,

    Vilket underbart inlägg med de vackraste bilder! Du är grym! Det är en fröjd att kika in här. ♥

    Kram Jes

    SvaraRadera
  76. The bread looks so good I can almost smell it, beautiful photography as always.
    So Sorry to hear about your grand mother though.

    SvaraRadera
  77. Åh vilken underbar kärlek du förmedlar i ditt inlägg...till din mormor, bakningen, fotograferingen, dom färdigredigerade bilderna. Underbart att även vi som läsare får ta del av den.
    Kram/ Teres

    SvaraRadera
  78. Ååå det allra finaste till mormor. Fint skrivet!

    Tack för ett fantastiskt inlägg, helt oroligt fina bilder!

    Kram Linda

    SvaraRadera
  79. Hei Anna-Malin!

    Dagene flyr og det er så altfor lenge siden jeg har lest ordentlig gjennom dine innlegg. Har bare skummet, og ikke lagt igjen noen ord. Nå så jeg at du har mistet din elskede mormor for litt siden. Det var trist å høre, jeg føler med deg. Håper de gode minnene etter hvert blir sterkere enn sorgen.

    Når det gjelder bildene dine, er jeg som alltid imponert og inspirert. De er vakre, sarte og sterke på samme tid. Du er knallflink og kan helt sikkert leve av dette hvis du vil! Det ble langt i dag, men ville bare legge igjen noen ord for å si dette. God, god klem fra Heidi

    SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin