måndag 2 januari 2012

Nya vindar...



Det blåser förändringens vindar över Helt Enkelt när vi nu går in i det nya, förhoppningsvis spännande och fantastiska året 2012. Efter en, av olika anledningar, tuff höst, har jag lärt mig ytterligare saker om mig själv som jag hoppas kunna använda mig av i det nya året. Jag har åter en gång fått bekräftat att jag måste lyssna till rösten som viskar i hjärtat och jag hoppas att den nu inte ska behöva skrika så högt innan jag tar mig tid att lyssna.




Funderingarna har varit många kring bloggens fortsättning och utformning. Jag har bloggat i 2 1/2 år och vid det här laget har ni nog sett varenda skrymsle & vrå i det här huset både en och två gånger. Men jag älskar ju att förändra, med färg, egna skapelser, ommöbleringar och lite nytt. För det är jag. Som jag alltid har varit. Och det kommer jag att fortsätta med. Det som däremot vuxit fram under bloggtiden är glädjen att fotografera och det är också någonting som fortsättningsvis kommer att vara en stor del av bloggen.
{Grå långkofta/Line of Oslo, bälte/Liebeskind båda på rea från Butiken}


Något jag också funderat mycket kring är det här med annonsering. Och Underbara Clara har gjort klarsynta inlägg i den frågan och åsikterna är många angående sponsring och reklam. Personligen så gillar jag bloggar som tipsar, om rea, inköp och nyheter m.m. för det är inte alltid som jag själv hinner surfa runt på alla sidor och butiker. Men bara för att jag gillar det innebär inte att jag köper allt som visas. Ibland gör jag det, om det är någonting jag verkligen vill ha, annars ser jag det som ren inspiration. Därför väljer jag att själv tipsa. Men bara om sådant jag själv tycker om och kan stå för. Jag vill själv bestämma innehållet i den här bloggen. Så det stora reklamnätverket som idag syns här i form av annonser som jag inte alltid själv styr över kommer jag att plocka bort. Och istället göra plats för ett begränsat antal annonsörer som jag själv väljer och tycker passar in. För hur det än är, så tar bloggen mycket tid, och kraft (även om jag tycker det är otroligt roligt) den når ut till många och jag har börjat värdesätta min tid på ett helt annat sätt.

Så för att sammanfatta alltihop så är det viktigt för mig att gå min egen väg. Bloggen är mitt andningshål och mitt egna ställe där jag kan dela med mig till er och jag vill självklart att ni ska fortsätta trivas härinne ett tag till.

Och jo jag glömde. Vilken dag som helst kommer jag att ha premiär för min första kläd-bloppis härinne. :) Massor av fint från bl a Odd Molly, Spira m.m som bara hänger i garderoben och som jag hoppas kan komma till glädje för någon annan.


Stor kram.




Har du en butik, produkt eller tjänst som du tror passar in hos Helt Enkelt, och vill annonsera här, maila mig för prisuppgift: annamalin{a}bredband2.com. Fakturering sker via mitt företag.







39 kommentarer:

  1. Det tror jag är ett mycket bra drag av dig - så klart annonser är ett vettigt tillskott, men helst bara de man själv vill ha och känner att man kan stå för. Bra tänkt - kommer bli lysande! :-)

    Ser fram emot att följa dig under 2012. :-)

    SvaraRadera
  2. Ja det har varit mycket snack den senaste tiden om hurvida man ska eller inte göra reklam på sin egna blogg.

    Jag tycker det är så självklart som spad att man bestämmer över sin egen blogg. Jag KAN INTE förstå att man vill tala om för den person som har bloggen hur den ska göra. Det är inte tänkt att det ska vara så.
    Precis som en TVkanal byter man om man inte tycker om utbudet eller hellre stänger av.

    Varför har det blivit en sådan stor grej? Kan det bottna i vår svenska avundsjuka.....jag tror banne mig det. Visst blir människor lockade att köpa fina saker. Men alla har vi väl en egen budget att följa. De flesta är väl vuxna och vaccinerade eller?

    Jag tycker det är skitroligt att få tips om länkar vare sig det är en ny blogg, en restaurang, en klädaffär eller webshop. Istället för att jag ska sitta i timmar och leta på nätet får jag det serverat och dessutom en referens av någon som tycker det är bra.

    Keep on doing what you're doing ;-)
    Jag gillar det
    Kram LiseLotte

    SvaraRadera
  3. Det låter alldeles lysande!
    När jag läste ditt inlägg kopplade jag till boken som jag låg o läste i natt (vänt på dygnet, ja visst..), nämligen "Avig Maria" av Mia Skäringer. En sammanställning av blogginlägg och krönikor, om just att inte lyssna till den inre rösten.
    Att vilja hoppa på allt roligt, men tiden och orken tar ändå slut, någon gång. Kanske kan vara nåt..
    God fortsättning!!

    SvaraRadera
  4. Toppenbra skrivet som vanligt, Anna-Malin! Vi känner inte varandra men jag uppskattar din blogg så otroligt mycket och jag är glad att du fortsätter! Jag älskar dina bilder - du är fantastiskt duktig och det är en ren inspirationskälla för mig att komma in här! Speciellt nu när jag flyttat och blivit singel och kan göra om precis som jag vill i lägenheten ;)

    Du har bla inspirerat mig till det svarta/vita/gråa som jag vill ska gå igen i nya lyan (bara som en liten "bara-så-du-vet"-sak)

    Jag önskar dig allt gott på det nya året och fortsätt i samma härliga, vackra anda som innan!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. vilka underbara ord jag läser;) härligt val du har gjort;) du starka kloka kvinna;) ska bli så spännande att få följa dej detta nya år;)

    så bra det är att prata med sig själv ibland och lyssna;)

    Vidaalltgottilldejvännen

    SvaraRadera
  6. Hej!

    Så spännande det låter. Jag jobbar fortfarande med sista fixet med boken (ja jisses vilken långkörare) och det är mycket intressant att notera att du tar de här stegen. Och att de är så reflekterade!

    Varmt lycka till och gott nytt år!

    Annakarin

    SvaraRadera
  7. Det skall bli riktigt spännande och kul att följa ditt bloggande år 2012, fortsätt med det!!! Kram

    SvaraRadera
  8. Det ska bli både roligt och spännande att få fortsätta följa din blogg under 2012. Din blogg har kommit att bli en av mina favoriter, och då prenumererar jag på strax under 100 bloggar.

    SvaraRadera
  9. Jag förstår inte riktigt det där med att man inte ska göra reklam på sin blogg därför att det inte anses riktigt "fint". Vi lägger ju ner huuur mycket tid som helst på att blogga och även om det är mest för vår egen del så är det något man gör för andra också. Varför inte kunna ta betalt genom reklam då? Ingen blir tvingad att köpa... Kanske är det på grund av att det mest är kvinnor som bloggar och vi ska inte få betalt för det vi gör... Blir så arg! Ingen hade ens höjt på ögonbrynen om det var män som bloggade och fick betalt för det!

    Varm kram/ Anna

    SvaraRadera
  10. Önskar dig ett jättefint 2012!

    Du är en stor inspiration på så många sätt. Och klädbloppis...yes!!

    SvaraRadera
  11. Jag besöker din blogg så gott som dagligen och ser helt klart fram emot att få se mer av dina vackra och inspirerande foton! Jag drar själv mycket åt det skapande hållet och just fotointresset är något som bara blir större och större. Behöver både kunskap och inspiration i massor =) //Pia

    SvaraRadera
  12. Härligt att höra att du fortsätter! Har ganska nyss hittat in till dig och vill verkligen berätta vilken fantastiskt inspirerande blogg jag tycker att du har:)!

    Har själv tagit beslutet att skära ner på mitt skaande ihöst då tiden tryter och stressen fort kommer krypande...hoppas du ska få känna glädje i det du gör och få ro i själen.
    Kram Martina

    SvaraRadera
  13. Sunda och kloka funderingar/slutsatser!

    Önskar dig ett nytt gott 2012!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  14. Åh vad glad jag är att du går din egen väg och att du fortsätter med bloggen. Det spelar ingen roll att du delat med dig av "allt" redan, älskar ju att kika in här och inspireras. :) Och att du dessutom kommer ta bort dessa stora annonser glädjer mig. Jag tycker faktiskt att de stör lite grann även om jag har förståelse för om bloggare vill ha dem. Jag ser fram emot att följa dig även 2012! Stor kram Karin

    SvaraRadera
  15. Gott nytt år, och hoppas att ditt 2012 blir jättefint! Känns kul att vara tillbaks i bloggvärlden på riktigt igen :-) Kram Elina

    SvaraRadera
  16. I couldnt agree more!
    Jag tycker att man bloggar om det man själv vill och tycker om.
    Det ska bli spännande att följa dig och din blogg.
    Kram
    Carina

    SvaraRadera
  17. Sunda och kloka ord. Ibland behöver man ta ett steg tillbaka och ta sig en ordentlig funderare vad man egentligen vill. Vad vill JAG och inte alla andra? Det är så lätt hänt att allt bara snurrar på och det där viktiga reflekterande inte hinns med.

    Kul att du har bestämt dig för att fortsätta blogga. Dina bilder är oerhört inspirerande - helt enkelt så!!!

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  18. Heja Anna-Malin. skönt att höra att du fortsätter blogga. du är en sån inspiration:)
    Kram

    SvaraRadera
  19. Blir nästan rörd när jag läser ditt inlägg. Det är ju inte alltid så lätt att lyssna till den inre rösten och följa den. Det är inte heller så lätt att gå sin egen väg och göra det man själv vill. Du har helt säkert gjort ett klokt val och jag, precis som många andra, är jätteglad över att du fortsätter att blogga och att du gör det på ditt sätt. För min del kan du visa ditt hem hur många gånger som helst. Jag tröttnar inte!
    Sköt om dig.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  20. Det allra allra viktigaste är att du är sann mot dig själv och har mitt "blogg-ledord" i bakhuvudet: Jag bloggar helt utan tvång och prestige...

    Du är en estet ut i fingerspetarna och jag njuter så nackhåren reser sig i bland när jag kikar in här! Jag har följt dig sedan starten och kommer i håg hur du för länge sedan mailade mig en gång och ställde frågor om flikar och sidor... Det minns du säkert inte, men det gör jag. Haha.

    Hur som helst tackar jag för din finaste blogg och önskar dig ett fenomenalt fint 2012!

    Kram Tina

    SvaraRadera
  21. Jag säger med HEJA HEJA!!!

    O jag väntar med spänning på bloppisen :)

    Bästa hälsningar Anja

    SvaraRadera
  22. Gott nytt år till dig!

    Bra att du lyssnar till dig själv och ingen annan! Ska bli så roligt att få följa med dig 2012, du är en stor inspirationskälla!

    Kram på dig!

    Jennie

    SvaraRadera
  23. Vad fina bilder!
    Är det en vägg bakom första bilden på hunterstövlarna? Skitsnygg isåfall.. ser lite gammal och rustik ut :)

    SvaraRadera
  24. GODT NYTTÅR fineste Anna-Malin :) Jeg synest det er kloke tanker du har gjort deg, og den lille stemmen i hjertet - den har mye rett den - og den liker ikke å bli ignorert.

    Jeg gleder meg til å følge deg i 2012, og få nye tips, inspirasjon og ideer - eller bare bli glad for at du har nydelige bilder i et nytt innlegg.

    Alt det beste til deg og dine!

    Klem Eli :)

    SvaraRadera
  25. Hei

    Godt nytt år.

    Jeg er en fersk leser av din blog og liker den kjempe godt. Kan jeg spørre om hvor stålampen i innlegget Har ni sett er fra?

    Fortsatt fin kveld.

    Tina

    SvaraRadera
  26. Gott nytt år! Tycker alla får och SKA göra som de själva vill och tycker på sin blogg! Hoppas du får ett fint år och hoppas att få se bilder även från ditt alltid så vackra och inspirerande hem!

    Kramar!

    Anne

    SvaraRadera
  27. Jag tycker det låter väldigt sunt. Talar av egen erfarenhet att vara alla till lags gjorde att jag blev sjuk. Allt skulle alltid vara "rätt". Jag har fått lära mig att livet blir bäst om man slappnar av. Jag hänger gärna med nästa år också.

    Lycka till med nya projekt.
    Anita

    SvaraRadera
  28. Ja jag kan bara instämma i det som redan sagt! Så kort och gott KÖR så det ryker;) Goa-fortsättnings-kramar från mig!

    SvaraRadera
  29. Vet du. Jag tar gärna tusen varv till i ditt hus, det inspirerar ALLTID. Så det så.

    SvaraRadera
  30. Bra där! You go girl! Jag är med!
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  31. You go girl! Stor kram Helena

    SvaraRadera
  32. ville först o främst säga tack anna-malin :).
    och sen; att vara alla till lags är inte möjligt. huvudsaken är att du själv mår bra.
    fuck the rest and be yourself :).
    din blogg är anna-malin med eller utan annonsörer.
    kram/jennifer

    SvaraRadera
  33. Jag vill bara säga att jag nyligen hittade till din blogg. Anledningen var att jag googlade "drivvedsbets" :) Nu är jag helt fast. Så inspirerande, så vackert och så mycket fint att titta på! Annonser är väl utmärkt - när man ser att det är annonser. Personligen har jag svårare för "produktplacering" och tävlingar med utlottning av varor från vissa affärer/märken. Men när det klart står att det är en annons är det helt fine tycker jag. Har tidigare bloggat och vet att det är ett himla jobb. Klart man vill ha något för all sin tid, bara positiva kommentarer räcker inte hela vägen, även om det är kul för självkänslan.

    Hoppas få njuta länge av din härliga blogg. Om det är enbart med foton eller mer DIY-projekt - allt är en bonus.

    Så tack för flera timmars surfande på dina sidor. Och nu har jag stulit din idé på matsalsbord med benbockar och virke som är betsat i drivvedsfärg. Kommer att passa utmärkt i mitt nya kök när jag flyttar 1 februari!

    SvaraRadera
  34. this is what i'll be wearing today- storm in holland!

    SvaraRadera
  35. Veldig bra skrevet, vennen:)
    Denne bloggen er DEG og den er DIN, helt enkelt...;)!
    Vet ikke om du har blitt direkte kritisert for innholdet, og annonsering, men jeg fatter i allefall ikke de som gidder å klage eller komme med innvendinger på sånt...
    2012 blir et veldig bra år tror jeg:)))

    KLEM

    SvaraRadera
  36. AMEN:)
    Helt rätt! Önskar dig ett riktigt gott nytt år och SÅKLART har du rätten att bestämma själv över din blogg!

    Stor kram Susanne

    SvaraRadera
  37. Det e bara å kör, som Gunde Svan skulle ha sagt.

    Din blogg, du bestämmer. Punkt. Att folk inte bara kan förstå det.

    & tack för en inspirerande blogg. Otroligt vackra bilder.

    /Heléne

    SvaraRadera
  38. DU är inspiration, så är det bara. Lycka till med allt under 2012 och lyssna på ditt hjärta.

    SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin