lördag 24 mars 2012



Jag sitter och surfar efter recept på macarons, och tänkte att jag skulle våga mig på att göra det imorgon. Det verkar lite krångligt men jag hoppas få till det. Men idag är det lördag, och vi ska ha gäster och premiärgrilla minsann. Hoppas bara att dimman lättar så vi får njuta lite av solen. Först av allt väntar en kemisk peeling hos Jessica och jag känner mig faktiskt lite nervös. Brukar göra det när jag inte riktigt har koll ;) Men det ska nog gå bra. Någon av er som provat?


Ha en riktigt fin lördag.


(Väska med hjärta/Fridas Hem, Kuddar/Butiken, Lykta/Blackballoon)







21 kommentarer:

  1. Gör Leilas recept, de är lagom söta och jättegoda. Hyfsat enkla att göra också, kanske bara någon enstaka sats som går åt pepparn :) En tålamodskrävande kaka, men oj vad gott det är!

    Lycka till!
    Stephanie

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde macarons i söndags, jag vart positivt överraskad över hur LÄTTA de var att göra! Jag som aldrig gjort maränger innan heller... Finns bild i min blogg. ;)

    Jättefin korg/väska, jag älskar hjärtan. :)

    SvaraRadera
  3. Smart att kolla receptet idag, vissa recept säger att äggvitorna ska ligga i rumstemperatur ett dygn innan eller nåt sånt. Låter spännande med kemisk peeling, det skulle jag behöva för att fräscha upp mig lite. Känner mig lite grå för tillfället :)
    Ha en fin dag! KRam Linda

    SvaraRadera
  4. Du kommer känna dig urfräsch efter peelingen:) Lycka till, det var itne alls så farligt som jag trodde:)

    Kram finaste du!

    SvaraRadera
  5. Hej!Jag är sugen på att prova på en kemisk peeling så du får jättegärna berätta sen hur det var:)Ja, macarons provade jag och min dotter på för ett tag sedan och dom blev allt annat än vackra vill jag lova.
    Ha en bra dag
    kram

    SvaraRadera
  6. Åh, macarons - det är grejer det! Inte helt lätt att baka och man får vara beredd på att det inte blir lyckat alla gånger. Rumstempererad äggvita är ett måste. Själv har jag lyckats bäst när jag gjort maräng med sockerlag, se t.ex. här: http://www.hellosugar.se/2009/11/recept-och-instruktioner-for-macarons/. De blir både jämnare, godare och snyggare. :)

    Låter härligt med kemisk peeling. Berätta gärna vad du tyckte om det! Ha en härlig helg...och lycka till med baket.

    Stor kram från Karin

    SvaraRadera
  7. Underbar bild med fina saker! Jag är dålig på att kommentera men jag läser här flera ggr varje dag. Älskar din blogg! Lycka till med dina macarons. Kram Cecilia

    SvaraRadera
  8. Å va fin väskan va, har beställt med peace märke men denna var ju minst lika fin! Dags att överväga! Tack för en bra blogg!

    SvaraRadera
  9. Vilken fin bild du visar här! FANTASTISK!

    SvaraRadera
  10. Det var svårt att kommentera här, hittade först inte vart man skulle klicka... men tillslut så! Underbara bilder. Älskar den där lyktan!!

    SvaraRadera
  11. Har oxå tänkt gjort dessa kakor en längre tid. Men dragit mig för det för att det verkar så krångligt.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  12. Jättefin bild! Köpte den lilla spegeln idag! Min syrra har gjort kemisk peeling och tyckte det pirrade och sved i ansiktet men att hon kände sig väldigt ren efteråt!

    Spännande att få höra vad du tyckte!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  13. Hei Anna-Malin, så mye lekkert på bildet ditt. Det store speilet liker jeg sååå godt. Og fin styling på alt;) Glad lørdag til deg, lykke til macronene.

    SvaraRadera
  14. Vad är kemisk peeling?? Det måste du berätta om sen. Ta bilder vet ja. Var kommer spegeln ifrån?
    Eva

    SvaraRadera
  15. Macroner är rätt lätt, faktiskt. Låt gärna de utspritsade "femkronorna" ligga till sig innan de ska in i ugnen. Skär sedan loss dem, locken, Smörkräm mellan. Mannen gillade 'mina' mer än alla köpta vi provat tidigare. Lycka till! Mums

    SvaraRadera
  16. Hej Anna -Malin, måste bara få fråga efter att ha hittat din blogg nyligen så har jag sett en del underbara tavlor på bilderna.Är det du som målat dem? Är det du som haft dem i någon klädesaffär i Ängelholm? Jättefina.Tack för en underhållande och inspirerande blogg.Mvh Lotta Bjertner

    SvaraRadera
  17. Vilken otroligt fin bild :D
    Göra macarons, är lite klurigt första gången. Men det är väldigt kul :D Lycka till.

    Ha en trevlig söndag,
    Malin

    SvaraRadera
  18. Guuuuud så fint!

    Macarons är ju å goda, lite knivigt örsta gången men sen går det som en dans :) KRAM

    SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin