13 maj 2012

Rabarberpaj med sting...






Rabarberpaj med sting
(4 personer)

Deg:
100 g smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 vetemjöl
1 1/2 havregryn
Fyllning:
400 g rabarber
1/2 liter jordgubbar
1 tsk riven ingefära
1 tsk rivet citronskal
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk potatismjöl

Nyp ihop smör, socker, vetemjöl och havregryn till en smulig deg. Dra skalet av rabarbern och skär rabarber och snoppade jordgubbar i mindre bitar. Blanda bitarna med ingefära, citronskal och socker i en bunke och fördela blandningen i en pajform. Pudra över potatismjölet och fördela smuldegen över. Ställ in i 225 grader varm ugn och baka i ca 20 min. Låt pajen svalna något och servera med lättvispad grädde eller en kula italiensk vaniljglass.

Den här pajen svängde jag ihop till efterrätt tidigare ikväll. Väldigt enkelt och väldigt gott. Ha en fortsatt fin söndag.




Kram på er!!





23 kommentarer:

  1. det där får man testa...Tack !

    Kram Pernilla på Piazzan

    SvaraRadera
  2. Åh vilken läcker paj, tack för recept kram

    SvaraRadera
  3. Ja det är ju så gott med paj! Vilka fina bilder som vanligt! Kram Nilla

    SvaraRadera
  4. Både ser ut och låter jättegott! Det måste jag prova nångång! :)

    SvaraRadera
  5. flotte bildet, såg super godt ut. skal prøvast:-)

    malin

    SvaraRadera
  6. Nam nam nam, det så herlig ut!!

    SvaraRadera
  7. Ser ju minst sagt gott ut! :) Nog värt att testa snart tror jag.. :D

    SvaraRadera
  8. Den ska provar... låter ju supergott! Ha en fin kväll /Liv

    SvaraRadera
  9. Hej! (igen)
    Undrar vad brushen heter..? ;)

    Ha en fortsatt fin kväll!

    Kram Cajsa

    SvaraRadera
  10. Hade gärna smakat på en bit ;)
    Knycker ditt recept
    Krusidullan

    SvaraRadera
  11. Bjuder du en bit? Det finns inget bättre än rabarberpaj. Icke. Ser maffigt gott ut.

    SvaraRadera
  12. Mumsigt, mumsigt ser jätte gott ut.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  13. wonderful :) looks too good!
    big hug, svenja

    SvaraRadera
  14. tack tack och mums!
    det receptet lär jag prova till helgen. rabarber är aldrig fel.
    kram//jennifer

    SvaraRadera
  15. Vackert och säkerligen gott!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  16. låter väldigt gott, får åka till min syster och plocka lite rabarber så jag också kan svänga ihop något så gott

    SvaraRadera
  17. Men jisses vad gott det lät...och ser ut :-D! Smask! Hoppas att våra rabarber växer till sig något mer så att vi kan slänga ihop en sån här såsmåningom :)!!

    Ljuvliga bilder som vanligt :)!

    SvaraRadera
  18. Åh så gott det såg ut, nu blev jag riktigt sugen på paj:)

    Kram Emma

    SvaraRadera
  19. OJ oj vad det ser underbart gott ut! Skall definitivt prova på denna! En fin dag till dig, MALIN

    SvaraRadera
  20. Your photo used here http://asnovenomeublogue.blogspot.pt/2012/05/coisas-muito-boas.html without credits

    SvaraRadera
  21. Så här års kan man inte få tillräckligt många recept med rabarber. Det växer så det knakar!!

    SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...