13 januari 2013

Sunday...


 


Idag har jag bakat. Det brukar jag ju ägna mig åt just på söndagar. Foccacia med fetaost, oliver och timjan. Tänkt som tillbehör till kvällens soppa. Jag kan inte nog tjata om hur avkopplande jag tycker det är att baka. Och drömmen om att få fota en kokbok en dag, lever vidare långt därinne.

Tjatar kanske ni också tycker jag gör när jag hela tiden skriver att jag uppskattar era besök och fina hälsningar. Men jag uppskattar det verkligen så tack än en gång.

För er som vill ha receptet kommer det här:

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
1 tsk honung
1 matsked flingsalt
ca. 7-8 dl vetemjöl special

Flingsalt
Olivolja
Fetaost
Kalamataoliver utan kärnor
Färsk timjan eller rosmarin

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja, honung och flingsalt. Blanda till jästen löst sig och tillsätt sedan mjölet. Arbeta till en deg i matberedare ca 5 min.
Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
Täck en plåt med bakplåtspapper och smula ut lite flingsalt. 
Häll ut degen på mjölat bord och dela degen i två delar som du sedan plattar ut till två runda kakor ca 1 1/2 cm tjocka. Placera på plåten & låt jäsa under bakduk i 30 min.
Tryck hål i degen så det bildas små hål och smula fetaosten över. Strö över oliverna och de färska örterna.
Ringla över olivolja och avsluta med att strö över flingsalt.
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca. 10 minuter.




Foto: Anna-Malin

29 kommentarer:

  1. Kära Anna-Malin, de ser ju jätte goda ut! Och det skulle du verkligen göra: skriva kokboken - drömmen skulla man uppskattar som vägvisare (om man orden finns) som visar vad vi verkligen är.
    Och tack för recept!
    Hälsningar från Berlin
    Kathrin

    laralotta.blogspot.de

    SvaraRadera
  2. Underbara foton, som alltid! De ser ut att vara från en riktigt vacker kokbok! :)
    Kram Jessica

    SvaraRadera
  3. Dette så godt ut! Tenkte jeg skulle bake foccacia i stad jeg også, men lot være. Jeg har feilet hver gang så langt...Kanskje jeg skulle prøve din oppskrift? ;) Og ang kokebok...Go for it!

    Ha en fin kveld!

    SvaraRadera
  4. Ja, fotona är alltid, alltid fenomenala och en stor anledning till att jag kikar in. Men i dagens inlägg ett recept och det ska jag prova, skiljer sig lite från mitt och då blir jag ju nyfken om det är någon skillnad. Klem

    SvaraRadera
  5. jäsiken så gott det låter, ja och ser ut också för den delen.Ja dina bilder skulle verkligen platsa i en kokbok likaväl som dina andra bilder skulle platsa i inredningsmagasin.Kram

    SvaraRadera
  6. Det är vi som ska tjata och tacka Anna-Malin! Du är som sagt en stor inspirationskälla för så många. Inklusive mig :)

    tack tack | tina

    SvaraRadera
  7. Åh vilka vackra genomtänkta bilder! Du är verkligen duktig du. Kram Nina

    SvaraRadera
  8. Tack för receptet, det ska testas!
    Och som alltid, finfina bilder med känsla. Jag är helt övertygad om att du en dag fotar kokböcker.

    Kram Marie

    SvaraRadera
  9. Vilken fotobok du än släpper så köper jag den direkt! Älskar dina foton, ditt sätt att skapa fotokonst, ditt sätt att komponera och redigera!

    Ha en fin kväll!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  10. Hej!

    Ja, "tjata på du", det är så trevligt!! Det år sååå ljuvliga bilder du visar, och det är så härligt det du skriver. Är helt betagen av det du skapar i ditt hem och den känsla du förmedlar i dina inlägg! Bara fortsätt, snälla!

    Önskar dig skönt slut på söndagen/Kram Malin

    SvaraRadera
  11. The bread looks so delicious. I hope it was enjoyed x

    SvaraRadera
  12. Vilka fina bilder! Och vad GOTT det ser ut!!! Är det något jag är kass på så är det att baka. Jag är för flamsig med måtten för det mesta och gör lite som jag vill. Fniss! men nån dag kanske det faller på plats! Kram!

    SvaraRadera
  13. Wow, vilka fina bilder! Jag blir nästan sugen på att baka ;-) men jag tror jag ber maken istället!

    SvaraRadera
  14. Ja, såklart du ska fota en kokbok! Jag blir så otroligt sugen på att baka när jag ser dina bilder och det är väl det man vill komma till antar jag.

    Underbar styling!

    SvaraRadera
  15. Tack för mumsigt recept A-M! Konstigt är det förresten att du inte fotar kokböcker både morgon, middag och kväll... Trevlig vecka! /L

    SvaraRadera
  16. wonderful, this looks delicious

    greetings


    Dragana

    SvaraRadera
  17. Ser väldigt goda ut! Vad kallas bröden? är det en variant av medelhavsbröd? Kram

    SvaraRadera
  18. Brödet ser jättegott ut. Och vilka fina bilder! :-)
    Hoppas du får en fortsatt fin Måndag

    / Jenny

    SvaraRadera
  19. Läckert, både att kika på dina bilder och tänka på hur gott brödet är!
    Tack för receptet!

    Önskar dig en fin vecka, kram!
    Pernilla

    SvaraRadera
  20. Åh så smaskigt.
    Underbara bilder!
    Ha en fin start på din vecka.
    Kram på dig.
    Jessica

    SvaraRadera
  21. Mums, det där såg verkligen gott ut, och fina var dom!

    SvaraRadera
  22. Åh snälla fota en kokbok! Jag skulle köpa den på stört! Älskar dina mat/bakbilder!

    SvaraRadera
  23. Åh snälla fota en kokbok! Skulle köpa den på stört! Älskar din mat/bakbilder!

    SvaraRadera
  24. Åå, så flink du er! Fine bilder, fine ting og god mat! Liker! :D

    SvaraRadera
  25. Å, vad bra, jag har länge letat efter ett bra foccaciarecept! Det ska jag testa!

    SvaraRadera
  26. Tack för ett supergott recept! Testade idag, coh det var uppskattat, det blir till att göra fler gånger:)

    SvaraRadera
  27. Tack så väldigt mycket för det goda receptet! helt ljuvligt! Har skrivit om det på bloggen och försökt att översätta direkt till Engelska, den svenska versionen är länkad till dig. Hoppas att det är ok.
    Önskar dig en fin dag
    Kram
    Helena

    SvaraRadera
  28. happy to see
    spanish amazing olive oil
    Very nice pics and blog

    SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...