onsdag 27 april 2011

Ett smarrigt recept...





I helgen gjorde jag en riktigt lyckad sallad som jag gärna vill dela med mig av. Receptet hittade jag i senaste numret av ELLE mat & vin och det är helt klart värt att provas så här i "sommar"värmen.
4 pers
Tid: ca 40 min

Du behöver:

2 mellanstora sötpotatisar
1/2 dl olivolja
salt & svartpeppar
800 g potatis
1 tsk rosmarin
2-3 kycklingfiléer
1-2 msk smör
salt och svartpeppar

pesto:
1 rejäl kruka färsk basilika
1 klyfta vitlök
1 dl olivolja
1 1/2 msk riven parmesan

1 liten rödlök
rucola


Sätt ugnen på 220 grader. Skala sötpotatisen, dela den i mindre bitar och lägg i en ugnsform med olivolja, salt, peppar och timjan. Baka i ugnen ca 20 min. Skölj och skrubba potatisen under tiden och låt koka ca 15 min eller tills de mjuknat men fortfarande har kvar lite motstånd. (Jag använde mindre delikatesspotatisar och behöll skalet på). Häll av vattnet och låt svalna något. Dela potatisarna på mitten och lägg i den ugnsfasta formen tillsammans med sötpotatisen. Tillsätt lite mer olja, salt och peppar och baka i ugnen till potatisen är mjuk, krispig och gyllenbrun. (ca. 10 min).

Hetta upp en panna med smör och stek kycklingen, salta och peppra. Låt svalna och dela sedan kycklingen i mindre bitar. Mixa ingredienserna till peston. Fördela potatis, sötpotatis, kyckling, rucola och rödlök på ett stort fat. Ringla över peston och servera. Vi hyvlade även över lite parmesan.
Riktigt gott!!




(foto: Anna-Malin)





måndag 25 april 2011

En liten förvandling...




Då gör vi ett nytt försök med det här inlägget och jag säger vips så blev matbordet en sänggavel.




Ja, så kan det gå. Jag tyckte just att det blev för murrigt och mörkt med matbordet med den drivvedsbetsade skivan nere vid matplatsen. Men istället för att sätta ut det i garaget tänkte jag att den kunde passa som...sänggavel. Kanske lite oväntat men funkar helt perfekt i måtten, som att det var lite tänkt så från början. Jag älskar när saker får nytt liv!

Min vän Kjersti, hon byggde en fin-fin sänggavel, och kanske var det den som "spökade" i bakhuvudet på mig ;).






Nu funderar jag på om inte tapeten ska bytas ut. Den har suttit där länge nu men samtidigt är jag väldigt glad för den. Jag har en favorittapet som hade passat väldigt bra där. Men den kanske har utgått vid det här laget. Jag får nog undersöka saken.

Kuddar, korgar och quilt i sammet från Tine K.

Ha det bra i solen!





söndag 24 april 2011

Söndagsbild från Bolmsö...



~Sötaste kusinen A~


Påsk
Bolmsö
Hela familjen samlad
Ren glädje...




fredag 22 april 2011



 





onsdag 20 april 2011

Reportage och njuta en smula...




Idag har det varit reportage-dags här, utfört av supertrevliga och proffsiga Pernilla och Anna. (Reportaget kommer ut till sommaren). Och imorgon väntar ytterligare spännande saker men då är det jag som står bakom kameran ;).


(foton: Anna-Malin)

Nu tänker jag bara sätta mig ner och njuta av känslan att det faktiskt är alldeles nystädat och piffat. Imorgon lär det nog tyvärr se ut som vanligt igen, med allt vad det innebär ;)

Kram på er!!



måndag 18 april 2011

Mina påskägg anno 2011...






Årets påskägg som i år fick prydas med handmålade motiv istället för siffror och bokstäver som jag gjorde förra året. Grundtekniken är dock densamma. Jag gillar ju som bekant konceptet DIY och jag önskar att jag hade mer tid till det.

(Ägg från förra året)

Den här veckan har jag påsklov tillsammans med pojkarna och kanske blir det en liten stund över till pyssel.
Om du vill kika närmare på hur jag gjorde äggen kan du klicka här för en beskrivning.

Tusen tack för fina ord i mitt förra inlägg och för kommentarerna om min header som nu bytt skepnad igen :)

Kram på er!!







söndag 17 april 2011

Nystädat...!




Idag var jag uppe med tuppen och gick igång med storstädning av köket. Känslan när allt är skinande blankt, och solen strålar genom fönstren, är oslagbar. Mattan med stjärnorna har fått komma fram igen istället för den från Tine K. (Den har jag lagt i hallen.) Egentligen trivs jag allra bäst utan matta så det är mycket möjligt att den rullas ihop igen. Till dig som undrade om Tine K mattan sticks under fötterna så kan jag säga att det gör den inte :).


Nu ska jag baka kärleksmums, som vi kan fika på ute i solen.



Ett tillägg: Här kommer en bild så ni kan se skillnaden utan mattan :)
Kram på er!!





torsdag 14 april 2011

Ett tecken...




 
Första vitsipporna.
Det ljusnar...









måndag 11 april 2011

Vila...?




Just nu har jag femtioelva projekt på gång, samtidigt. Jag börjar i ena hörnan för att sedan komma på något annat och vips så hänger tusen saker i luften. Inte att jag river väggar och golv, nej inte så stora förändringar, utan lite mer finlir, piff så där. Saker får byta plats (kudden och blomman var i allrummet nyss) för en ny känsla. Det är tur att jag har en deadline, till påsk måste allt vara klart, sen blir det lugnt igen. Ett ställe som faktiskt blivit hyfsat färdigt är sovrummet, som lite oväntat fått besök av en möbel från köket. Historien kring det berättar jag mer om en annan dag :).

Kram på er!!




onsdag 6 april 2011

En trappa upp...


Jag har rumsterat om däruppe och utnyttjat utrymmet till max. En hyfsat rymligt plats till mig blev det och en plats för pojkarna att hänga framför tv:n. Himla mysigt faktiskt och känslan av att ingen yta går till spillo känns extra bra.



Kanske inte så väldans smart att ha en vit soffa till pojkarna men det får det vara värt. Ibland funderar jag på att beställa vita klädslar till soffgruppen där nere. Eller så nöjer jag mig med att bara ha det vitt på ett ställe (och slipper konstant tvätt av sofföverdrag...)


Nu blev det kanske inte så mycket helheltsbilder upptäckte jag men jag ♥:ar ju detaljbilder och den lilla skira blomman i krukan från Tine K (finns hos Kajsa) är så tacksam att fota :) Min nypiffade lilla hörna tänkte jag visa en annan dag.


Kram på er!!









tisdag 5 april 2011

Blue tuesday...



Idag kände jag för blått...igen.

..och passar på att säga T.A.C.K för all feedback på min nya header. Den känns bra, och den känns "jag" så jag behåller den till jag kommer på något nytt. Sen kunde jag ju inte låta bli att göra en brush i samma tema :)

Ha en fin tisdagskväll!

Kram








söndag 3 april 2011





Vackra anemoner i svart och vitt inspirerade mig till att göra en ny header idag.



Fixad den gamla hederliga vägen med penna, papper och en scanner.
Jag tycker det blev ganska bra, enkelt och utan krusiduller. Vad tycker du, är det en keeper?