I helgen gjorde jag en riktigt lyckad sallad som jag gärna vill dela med mig av. Receptet hittade jag i senaste numret av ELLE mat & vin och det är helt klart värt att provas så här i "sommar"värmen.
4 pers
Tid: ca 40 min
Du behöver:
2 mellanstora sötpotatisar
1/2 dl olivolja
salt & svartpeppar
800 g potatis
1 tsk rosmarin
2-3 kycklingfiléer
1-2 msk smör
salt och svartpeppar
pesto:
1 rejäl kruka färsk basilika
1 klyfta vitlök
1 dl olivolja
1 1/2 msk riven parmesan
1 liten rödlök
rucola
Sätt ugnen på 220 grader. Skala sötpotatisen, dela den i mindre bitar och lägg i en ugnsform med olivolja, salt, peppar och timjan. Baka i ugnen ca 20 min. Skölj och skrubba potatisen under tiden och låt koka ca 15 min eller tills de mjuknat men fortfarande har kvar lite motstånd. (Jag använde mindre delikatesspotatisar och behöll skalet på). Häll av vattnet och låt svalna något. Dela potatisarna på mitten och lägg i den ugnsfasta formen tillsammans med sötpotatisen. Tillsätt lite mer olja, salt och peppar och baka i ugnen till potatisen är mjuk, krispig och gyllenbrun. (ca. 10 min).
Hetta upp en panna med smör och stek kycklingen, salta och peppra. Låt svalna och dela sedan kycklingen i mindre bitar. Mixa ingredienserna till peston. Fördela potatis, sötpotatis, kyckling, rucola och rödlök på ett stort fat. Ringla över peston och servera. Vi hyvlade även över lite parmesan.
Riktigt gott!!
(foto: Anna-Malin)
Tittar in och läser ditt goda recept och kikar runt lite :) Kramar från Maria
SvaraRaderaSå gott det ser ut! Den rätten ska jag göra till helgen.
SvaraRaderaTack för tipset kära du.
Ha en fin kväll!
Du tar så fantastiskt fina bilder! En stor inspirationskälla!
SvaraRadera/hälsningar Victoria
Oh va gott det ser it och låter!!
SvaraRaderaDet ska jag absolut testa.
Tack så mycket för tipset och ha en trevlig kväll.
Kram
Jessica
Inte bara låter gott...det ser himmelskt ut också!
SvaraRaderaHej! Låter toppen gott!! Jag har en liten fråga, har försökt få tag i drivvedsbetsen här uppe i sthlm men ingen tycks känna till den, vilket fabrikat är det? Tänkte måla ett nysnickrat utebord i helgen o blir jätteglad om du hinner svara mig/Helen
SvaraRaderaFastnade också för denna rätt när jag läste tidningen. Perfekt att få ett omdöme av dig, nu ska den verkligen testas i helgen!
SvaraRaderaSer ju jättegott ut, perfekt tips inför helgens grillning! :-)
SvaraRaderaKramizzz
A keeper, thanks!
SvaraRaderaBisous,
Sandy @ My Shabby Streamside Studio
http://myshabbystreamsidestudio.blogspot.com/
♥
Mums! Det ser godt nok lællert ud. Den opskrift må absolut prøves. Tak ska du ha!
SvaraRaderaKlem Ina
Så gott det både ser ut och låter, det måste provas.
SvaraRaderaTack!
Anna
tack så mycket för fina ord om mina foton!! och ni måste absolut prova salladen för den är verkligen god :)
SvaraRaderatill dekoratrisen/helen:
tillverkaren är Jotun, och det är en interiörbets och nyansen heter drivved.
lycka till!
/Anna-Malin
All I can say is yummy!
SvaraRaderaVilka härliga bilder från dig!
SvaraRaderaJag kikar ofta in på din blogg men skriver inte ofta alls egentligen.
Jag blir bara kär i underbara vackra bilder på mat.
Du har en härlig och inspirerande blogg
Njut av våren
Kram Lena
Yum! and it seems simple to make with realistic ingredients and I'm always looking for new ideas to 'feed the family'. Thankyou for sharing.
SvaraRaderaxMichelle
Somrigt och ser extremt läskande ut.
SvaraRaderaFår vi allt ta och testa här någongång.
Ha en riktigt härlig Torsdag,
Kram Malin
Den må prøves, så kjempegod ut. Flott presentasjon!
SvaraRaderaMmm va gott, liksom hela din blogg som är urgod att titta på!!! Mari.
SvaraRaderaNom nom nom - så gott! Och dina bilder gör inte direkt att man blir mindre sugen.
SvaraRaderaDet lät smarrigt, kanske passar bra på buffe bordet på söndag när vi får gäster ;)
SvaraRaderaKram F
Mmm! Ser jättegott ut, måste jag spara till nåt bra tillfälle, spännande :-D
SvaraRaderaTrevlig torsdagskväll!
Lina