söndag 11 april 2010

Helt misslyckat.....

...eller det blir inte riktigt alltid som man tänkt sig...


-Den här bilden hade jag framför ögonen när jag satte igång.-

Japp, så är det. Helt misslyckat, och jag ska berätta varför. Det är nämligen så att jag köpte färg igår och målade om skåpet. Efter många om och men bestämde jag mig för kulören LIN. Nyansen såg perfekt ut på provet och jag började måla, glad i hågen. Tills jag ganska snabbt konstaterade att det var en mycket märklig färg. (Ljuslila, hudfärgad, intetsägande, blek, eller bara helt ful....?)Nu sitter jag här och blänger på skåpet och tänker att det faktiskt är RÄTT ÅT MIG! Där fick jag för detta ständiga behov av att förändra. Ett fult skåp och ont i axeln....

Nu vill jag höra er åsikt. Är det så att jag måste åka och köpa ny färg idag?!? Eller är det så att jag behöver vänja mig lite bara?


58 kommentarer:

 1. Jeg synes da det ble stilig jeg....annerledes...men stilig....
  Det er jo en dus farve....tror du bare må venne deg litt til den....vent uansett en stund før du bestemmer deg...men mener absolutt at du kommer til og elske den jeg:):)
  ha en flott dag søte du
  eddaKlemmer

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det blev fint, men om du inte känner dej nöjd är ju risken att du bara går och retar dej på det hela tiden. Men tänk på det till nästa helg så får du se hur du känner det då?//kram maria

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte färgen är ful (om jag nu ser den som den är på min egen skärm). Tycker däremot att den är ganska vilsam och neutral - men om du ska måla om beror väl på vilket intryck du ville göra med den. :-)

  Vänta en vecka och se om du fortfarande känner likadant! :-)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker inte skåpet blev fult! Det är jättehärlig kontrast mot det vita! Lite naturfärgat linne, ljungfärgade och vita kuddar så ska du se att skåpet kommer till sin rätt. Hmmm, blev lite sugen att måla något i den nyansen själv...
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 5. Hej AnnaMalin...
  färgen i sig är inte ful...jag tror nog att man få vänja sig...om skåpet kanske stod mot en mörk vägg så kanske intrycket skulle förändras...nu ser den väldigt neutral ut...
  Kram på dig och ha en riktigt fin söndag.
  Magdalena

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det är en fin, neutral färg. Men det är kanske det som är felet? Du vill att skåpet ska bli lite mer som ett utropstecken? Personligen var jag väldigt förtjust i den svarta färgen.

  Avvakta i någon dag eller två, om du fortfarande känner dig irriterad över färgen då så ska du kanske tänka om.

  Ingen vidare hjälp från mig...jag vet ;)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 7. Jag gillar färgen! Magdalena har rätt, ställ skåpet mot mörkare bakgrund så kommer färgen att blomma!

  ha en fin söndag!
  Tiina
  http://elcestockholm.blogspot.com

  SvaraRadera
 8. Jag gillar det jätte mycket, framför allt för att det just är en annorlunda färg. Alla målar vitt eller möjligen svart.....Jag tycker du skall vänta och vänja dig och sen se det fina i att du valt en helt egen färg.

  Massa kramar från Anna

  SvaraRadera
 9. hmmm.. den ble kanskje litt for blass og anonym.. du ville vel egentlig ha noe som stakk seg litt frem..

  farger er vanskelig, og små prøver lyver alltid. Det beste er å kjøpe prøvebox og male et større felt i rommet, da får man en pekepinn med hensyn til lys og omgivelser. Det kan spare deg for mye arbeid og penger..

  SvaraRadera
 10. Jeg synes skapet fikk en lys og fin farge - tror du bør la det få litt tid, så finner du nok ut om du kan venne deg til å like det.

  ha en strålende søndag!
  Klem

  SvaraRadera
 11. Hej! Följer glatt din blogg sedan ett tag tillbaka.
  Jag måste hålla med om att den färgen var ganka intetsägande, inte ful..men det gjorde ingenting för skåpet. Men går det inte att nöta fram det svarta på sina ställen? Så kan du lessna på skåpet en gång till innan du målar om det igen ;-)
  Ha en bra dag / Petra

  SvaraRadera
 12. Jag tycker det är jättefint en härlig kontrast.

  annbritt

  SvaraRadera
 13. Den är jättefin!! Undrade för mig själv vad du menade med misslyckad.. Tycker om den och skåpet är underbart!
  Men sen vet jag ju inte hur du har det runt omkring där.. men det är väll ljust förövrigt där..

  Ha en härlig söndag!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 14. Ärligt talat A-M, jag tycker färgen var döläcker!! Näe, ta ditt förnuft till fånga nu och titta på det igen och se vad snyyygt det är!!:-) Var nöjd - det blev kanon, and I mean it!!:-))

  Kram S.

  SvaraRadera
 15. Ja men kan du inte se det som ett vårskåp, jag tycker faktiskt att det var riktigt fint, allt kan ju behöva smälta in i dig lite först för att det är en riktig vårfärg kan man inte ta miste på. Ge det en vecka eller två för en gångs skull tjejen :))))
  Ha en skön söndag och sitt inte där och bläng hi hi
  Kram Lena

  SvaraRadera
 16. Jag tycker inte kulören är ful men kanske litet svår i längden på en möbel. Kanske kan något brunt locka fram mer. Men du har ju en så kreativ ådra och kommer säkerligen att måla om den i framtiden. Så låt den nu stå en stund och smaka in den. Men jag vet hur det känns när man har en bild i huvudet och så blir det inte alls som man tänkt sig. Så beroende på hur starkt du känner för den bilden i ditt huvud ska bli verklighet, ja då kanske du måste fatta penseln igen./Kram Merja

  SvaraRadera
 17. Å jag tycker att det blev jättefint! Var tvungen att läsa ditt inlägg igen efter att jag sett bilden för jag trodde att jag kanske missförstått dig. Färgen är inte alls tillintetsägande. Passar jättefint med dina muggar och den superfina tofsen! Kram

  SvaraRadera
 18. Jag tycker der var fint!!! Det kanske bara är för att du hade en annan bild framför Dig???
  Vänta lite;o)

  Kram Kram Malin

  SvaraRadera
 19. Hej! Vilken underbar blogg du har här!(..kommer från Wabi&Sabi!)Härliga inspirerande projekt du håller på med! Har också kikat på dina smycken..de är ljuvliga! Ha en skön söndag!//Eva

  SvaraRadera
 20. Ge det en vecka i alla fall så kan du vänja dig vid tanken på att antingen behålla det som det är eller måla om det.. Jag tycker det är ganska fint jag.. :)

  kram /iris

  SvaraRadera
 21. Fargen er absolutt ikke stygg! Den er spesiell og tar nok litt tid å vende seg til. Noen av de møblene som har fått beholde fargen lengst her i huset, likte jeg ikke spesielt godt i begynnelsen. Faktisk!
  Fin søndag til deg:)

  KLem Ingrid

  SvaraRadera
 22. Jag älskade ditt skåp som det var... klart denna färgen är ljus, mer vår men känns inte som dig... Satsa på ny färg så du blir nöjd... lycka till!
  Kram Marielle

  SvaraRadera
 23. oi... jeg må nok si meg enig med deg ... lite ful faktisk. :o/
  sry... :)

  SvaraRadera
 24. My first impression: this closet is beautiful.
  My second impression: it still is.
  I'd leave it as it is.

  SvaraRadera
 25. ... :)
  det ser sikkert helt anderledes ut da ja - mot en mørk vegg! ;) gleder meg til å se.

  SvaraRadera
 26. I really like your cabinet.................mmmmmmmmmmmmmm...........that color.....?????..........i really don't know........maybe put some purple accents with or on it ???

  I really don't know....maybe paint it white? have a nice sunday my dear Anna.hugs from me.......

  SvaraRadera
 27. Tycker Du har fått svar så det räcker, men tar mig ändå friheten att framföra min åsikt.

  Du skall vara nöjd och Din fingertoppskänsla har inte svikit Dig denna gången heller, jag hade jublat av lycka om skåpet hade varit mitt!

  Agneta

  SvaraRadera
 28. Maling har ofte en tendens til å virke mørkere på prøven enn når du går i gang og maler. Kanskje den ble litt lysere enn du hadde sett for deg...kunne se sånn ut av bildene? Hvis du blander litt svart i den kanskje? Men ta nå endelig lyset i rommet i betraktning...temperaturen på lyset er jo så forskjellig fra nord til sør. Ta ut skuffen og bær den inn i et annet rom, et som får dagslys fra en annen himmelretning enn det rommet skapet står i nå. Om dette endrer din oppfatning av fargen i positiv retning så kan sikkert butikken der du kjøpte malingen bruke den informasjonen til å hjelpe deg å velge en nyanse som gir deg det du vil ha! :)

  SvaraRadera
 29. Jag håller med dig, det är ingen bra färg. Passar inte skåpet alls. Men det blir ju inte bra alla gånger.

  Men vänta ett tag och välj färg noga nu den här gången.

  SvaraRadera
 30. Jag tycker färgen är jätte jätte fin. Men jag skulle prova i kombination med brunt och mörk plommon.. Men oj inte ska du måla om hela rummet i mörkbrunt. he he

  Men det blev fint!

  SvaraRadera
 31. Skåpet i sig är urläckert, och jag tycker nog att färgen passar fint. Men är du inte nöjd så måla om, det är bättre det än att bli lite sådär småirriterade varjr gång du tittar på det.

  Hoppas du har haft en fin helg!

  SvaraRadera
 32. hello anna...i just wanted to pop over & say thank you for leaving such a lovely comment on *blossom*, and no, i don't mind one bit you adding me to your blog list...thank you so very much
  enjoy the rest of your weeeknd
  sharon xx

  SvaraRadera
 33. Hej!
  Jag tycker att det blev kämpe-bra! Riktigt mysig färg och det känns liksom lugnande att titta på det (skåpet alltså). Men det klart att du ska måla om det om du inte är nöjd med det, varför tveka, du var la den lilla galna bloggerskan eller?! :)

  Det var min åsikt, så lycka till med ditt skåp nu kära vän.

  KRAMISKRAMAR // OLIVIA ♥

  SvaraRadera
 34. Hei du:)

  Vet du, at jeg synes du er modig som tør å utforske med farger jeg! Man må jo bomme litt også, og det at du tør er nok en stor grunn til at du som oftest lykkes også:)

  Jeg måtte studere bildene litt, og jeg vet ikke om det er fordi du kun har malt et strøk(?), og det sorte skinner gjennom, men fargen ser mer blå/lilla ut på skapet enn på fargeprøven. Stemmer det?

  Jeg skjønner nemlig veldig godt at du valgte fargen, for den ser veldig innbydene ut. Hadde jeg skulle malt et skap til et jenterom f.eks., kunne jeg fint har valgt denne jeg også.

  La det stå litt du og venn deg til det, så kan du jo eventuelt prøve en nyanse som ikke har så mye blått i seg:)

  Selv har jeg mellom 5 og 10 prøver på en lys grå/blå som skal på skapet på barnerommet, og nå tror jeg bare at jeg må teste ut en, så får det bære eller briste.
  Det er jo ikke værre enn at man kan male på nytt;)

  Håper solen skinner på deg min venn,
  stor klem Kiersti

  SvaraRadera
 35. Jag tycker bara du behöver vänja dig - jag gillade den! Kanske kanske att den är lite för... jämn? Men annars gilar jag den!

  Kram M

  SvaraRadera
 36. Ha, ha - vänj dig Anna-Malin. ;)

  I mina ögon är den jättefin, men det spelar nog ingen roll - för den är inte så som du hade tänkt dig den.

  Men du kan ju vänta med att måla till axeln har repat sig. :)

  Önskar dig en fin vecka!

  SvaraRadera
 37. Vänj dig! Det ser ju fantastiskt ut! Om du fortfarande inte tycker om färgen efter... säg två veckor, så kan det ju vara värt att måla om det ändå. Ha en fin söndag :)

  SvaraRadera
 38. Jag brukar gilla smutsiga färger mer än klara färger har jag märkt. När jag inte är nöjd (vilket är ganska ofta, tyvärr) brukar jag "smutsa" ner färgen lite och genast känns det bättre. Men du har fått så många tips redan så det är bara att välja och vraka.
  Ha det gott!
  Sanne/kungkarusell.se

  SvaraRadera
 39. Hej Anna Malin!
  Jag tycker att skåpet blev fint ändå :-)
  Ha en toppen söndag!
  Kraaam Alice ♥

  SvaraRadera
 40. Om det inte känns bra så gå på magkänslan... Måla om. Fast jag tycker det ser fint ut. Men bilder säger inte allat. Lita på din intuition. Jag misstänker att du kommer att hata det där skåpet om du inte följer hjärtats röst.

  SvaraRadera
 41. Jag tyckte ju att skåpet var fint förut också! Men detta blev absolut inte fult. Lugnt och somrigt med det ljusa. Varför inte sätta lite mörka/svarta/färgglada saker i/på/bredvid skåpet, kanske skulle det ge en annan helhet? Tror absolut att du vänjer dig i vilket fall! :)

  SvaraRadera
 42. Skåpet försvann lite i väggen med denna färg. Men det är ju hur du vill ha det. Synas eller inte?

  SvaraRadera
 43. Hallå vännen, usch vad jag har missat hos dig. Har varit lite dålig på att gå in hos alla. Hm färgen? Fräck men inte muin färg. Jag är tråkig och tycker nog att det var snyggare svart...FÖRLÅT!!! Antar att det inte var det svaret du ville ha hihi.
  Kramkram A

  SvaraRadera
 44. Tycker nog som dig... :S inte riktigt rätt... Tycker färgen har nyanser i för många toner... lila, grå, hud ja lite murrig på nåt sätt. SORRY... Det svarta var finare, tycker jag! Lycka till i beslutet! Åse

  SvaraRadera
 45. Hej vännen,
  För eller emot?
  tyvärr lutat det mer åt emot, första intrycket jag fick när jag såg bilden var att det såg väldigt blekt ut..
  Om det hade varit jag så skulle jag nog valt att måla om. Men du får tänka på det en stund och vem vet färgen kanske blir perfekt, eller så har du redan varit och köpt nu färg.
  Berätta gärna hur det gick...
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 46. Det får bli ny färg, om du frågar mig...tyvärr....

  SvaraRadera
 47. Tjohej!! Tack för titten tillbaka hos mig. Jag tycker att det blev riktigt fint med den färgen på skåpet. Meeeen det ska kännas bra i hjärtat också.
  Må gott/Hanna

  SvaraRadera
 48. hehe. jeg må le litt.... er alltid fristende å forandre litt. synes den var ganske fin jeg, men kanskje litt dau...;) en kjenner det som regel selv om det ikke var helt bra..

  nyyyydelige bilder i innlegget under!
  klem

  SvaraRadera
 49. Jeg synes det var en lekker farge jeg AM, men det er vel en mager trøst. når man først har sett for seg noe, så er det jo så kjedelig når det "blir feil." Men jeg ville nok beholdt det litt, kanskje vokser det litt på deg :) Håper axeln er god igjen. Klem

  SvaraRadera
 50. Hihi... du har redan fått så många svar... så jag säger bara att färgen står ju i ditt namn... Anna-Ma..lin...:)

  KRAM:)

  SvaraRadera
 51. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 52. Åh du så svårt! Förstår precis hur du känner inför skåpet. Jag hade nog velat ha det lite mer grå eller lite mer lila men det är samtidigt vackert...hehe ambivalent är mitt mellannamn!

  Skåpet älskar jag...så himla snyggt! Vart får man tag på ett sådant!? ;)

  Hoppas helgen varit fin!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 53. du kanske bara ska marinera färgen lite ? :)
  fundera ett tag och se vad du tycker!

  SvaraRadera
 54. Hej Anna-Malin!

  Färg är lurigt, eftersom allt runt om påverkar intrycket. En gång så lärde jag mig en läxa "The hard way" köpte en stor dyr burk med grå färg som jag gick hem och målade väggen med - och den fina gråa färgen var helt lila när den kom upp på väggen... blev en dyr vägg för mig,**fniss**

  Men inte blev ditt skåp fult inte, men som sagt frågan är ju hur det passar in med allt runt omkring och hur det känns i magen!

  Lycka till med ditt beslut...
  Kram Monica

  SvaraRadera
 55. Hej vännen,

  Jag tycker det ser fint ut men jag förstår känslan om du inte är nöjd. Känn på det ett tag innan du målar om :) och akta axeln!

  Önskar dig en fin vecka!!!

  Kram Jes ♥
  Ps!
  Tack för dina alltid så goa kommentarer hos mig!

  SvaraRadera
 56. Hmmm...ikke helt sikker jeg heller. Synes den ved første øyekast var litt anonym og kjedelig, men er ikke helt sikker:) Men det er uansett artig med forandringer og utprøvinger, men pass på armene dine:) Klem H

  SvaraRadera
 57. Det är FINT, om du inte gillar det å inte orkar måla...skicka det till mig vet jag ;)

  Ha en skön dag!

  SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin