I helgen gjorde jag en riktigt lyckad sallad som jag gärna vill dela med mig av. Receptet hittade jag i senaste numret av ELLE mat & vin och det är helt klart värt att provas så här i "sommar"värmen.
4 pers
Tid: ca 40 min
Du behöver:
2 mellanstora sötpotatisar
1/2 dl olivolja
salt & svartpeppar
800 g potatis
1 tsk rosmarin
2-3 kycklingfiléer
1-2 msk smör
salt och svartpeppar
pesto:
1 rejäl kruka färsk basilika
1 klyfta vitlök
1 dl olivolja
1 1/2 msk riven parmesan
1 liten rödlök
rucola
Sätt ugnen på 220 grader. Skala sötpotatisen, dela den i mindre bitar och lägg i en ugnsform med olivolja, salt, peppar och timjan. Baka i ugnen ca 20 min. Skölj och skrubba potatisen under tiden och låt koka ca 15 min eller tills de mjuknat men fortfarande har kvar lite motstånd. (Jag använde mindre delikatesspotatisar och behöll skalet på). Häll av vattnet och låt svalna något. Dela potatisarna på mitten och lägg i den ugnsfasta formen tillsammans med sötpotatisen. Tillsätt lite mer olja, salt och peppar och baka i ugnen till potatisen är mjuk, krispig och gyllenbrun. (ca. 10 min).
Hetta upp en panna med smör och stek kycklingen, salta och peppra. Låt svalna och dela sedan kycklingen i mindre bitar. Mixa ingredienserna till peston. Fördela potatis, sötpotatis, kyckling, rucola och rödlök på ett stort fat. Ringla över peston och servera. Vi hyvlade även över lite parmesan.
Riktigt gott!!
(foto: Anna-Malin)