torsdag 1 mars 2012

Frågestund...
Just nu ligger mycket av mitt fokus på livet utanför. Familjen, vännerna och jobbet tar upp det mesta av min tid, och så måste det så klart få vara. Bloggen får stå tillbaka lite. Men jag saknar er och tänkte att det kunde vara dags för en frågestund. Den senaste tiden har jag fått massor av olika slags frågor och jag ska erkänna att jag inte hunnit svara på dem. Så passa på att fråga nu, så ska jag försöka samla ihop de jag redan har och återkomma med svar.

Önskar er en riktigt fin torsdag.

24 kommentarer:

 1. Samma hos mig faktiskt, men familjen går alltid först.

  Då har jag en fråga som jag funderat på länge. Jag tycker dina skuggramar runt bilderna är så fina. Får bilden att se ut som hörnen rullat upp och jag undrar om det är en mall du köpt eller om du gjort den själv, och i så fall hur du gjort.

  Ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 2. Hei Anna-malin, enig med deg i travle stunder får bloggen vente:) men du skal vite at du er savnet! Jeg lurer på hvor du henter inspirasjon fra? Og om du bruker Photoshop? Hvilken type? Kram

  SvaraRadera
 3. Nu kommer det en fråga som du har svarat på innan, men jag kör igen eftersom jag själv har fått ökat fotointresse och gärna hör dina svar igen :)

  Vad använder du för objektiv? Dina bilder har ett speciellt ljus tycker jag, hur gör du? Vilket ljus brukar du fota i? Hur förändrar du i redigeringen? Eller gör du det? Berätta gärna lite allmänt om hur du tänker när du fotar och komponerar bilder. Jag älskar dina bilder! :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 4. Hej, jag undrar vart du klipper dig! :) Vänligen Johanna

  SvaraRadera
 5. Hej Anna-Malin, först vill jag bara säga att jag tycker att din blogg e helt underbar blir så inspirerad.. Har 2 frågor.. 1a vilken butik brukar du köpa din färg/bets när du målar om möbler..? Och när du skriver det stora byggvaruhuset vilket menar du då..? (Bor själv i Hbg därav frågan). Tack på förhand..!!!

  SvaraRadera
 6. jag har samma frågor som ovan...vill bara tillägga att jag nästan blivit beroende av din blogg :-), dina vackra bilder ger mig inspriation och likaså din inredning :-)

  SvaraRadera
 7. Jag fortsätter med lovorden :) Din blogg är ljuvlig på alla sätt och vis men framför allt dina bilder är vackra som sagan själv! Jag vill gärna också fråga om objektiv, retuschering och komposition. Allmänna tips, råd och egna favoriter är välkommet :)

  Tack och sköt om dig!

  SvaraRadera
 8. Du har en jättebra blogg tycker jag med fina bilder och tips! Skulle gärna vilja veta var har du köpt konsollerna till hyllan som du har ovanför soffan? Håller själv på och fixar lite ovanför soffan, tänkte mig en hylla där också. Hälsningar Ulrika

  SvaraRadera
 9. Hejsan och tack för din fantastiska blogg! Du inspirerar och jag har testat citrontårtan.;-) ligger i frysen.... En fråga, tar du emot inredningsuppdrag/hjälp via foto? Känns som om jag aldrig får till det hemma och skulle uppskatta ett proffs ögon.
  Ha en härlig dag
  Med vänlig hälsning, LJ

  SvaraRadera
 10. Hej A-M!
  Hur tänker du inför vår/sommar 2012 i ditt hem? Färger, inköp, blommor?
  DU är en sann inspirationskälla så jag skulle gärna se en moodboard!
  Tack och KRAM!
  PS. Alla förstår vi dina prioriteringar, men vi saknar dig;))DS

  SvaraRadera
 11. Hejsan!
  Undrar vilken typsnitt du använder i dina inlägg, det är så stilrent, hittar inte det nånstans och dina fina fotoramar,var hittar du dem, finns de färdiga i photoshop för jag har elements 10.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Hej Anna-malin!
  Jag undrar vilka typsnitt du brukar använda på dina bilder? (Vad dom heter alltså)
  En sak till vilket photoshop använder du dig utav...?
  Och sist, kan inte du börja ha lite photoshoptips inlägg..? :)
  Hälsningar Guldnougaten!

  SvaraRadera
 13. jag undrar 2 saker =) är det en muutolampa du har i vrummet? och vart har du köpt det vita fina vitrinskåpet! Ha det bäst

  SvaraRadera
 14. Hej och tack för en bra blogg!

  Jag undrar om du inte kan berätta lite om ditt företagande? Har förstått att du jobbar med fotograferingar av olika slag, kan du inte skriva lite om detta? Var det svårt att komma igång? Jag är nyfiken för jag funderar själv på att starta upp som fotograf.

  TACK!

  SvaraRadera
 15. Hej, jag vill gärna veta mera om hur du tänker kring bilderna du tar; ljus, kamera, objektiv och vidare redigering.
  Sen är jag också nyfiken på ditt företagande (har du eget företag nu?) Hur du lärt dig till fotograf, helt enkelt! Det är väldigt inspirerande för oss andra som går och hoppas på liknande karriärer ;-)
  Kram Victoria

  SvaraRadera
 16. Hej! Jag har ju gått på som en smått galen terrorist gällande typsnittet du använder till dina bilder, eller namnet på Bruschen du använder. Jag letar som en galning, men jag kan verkligen inte finna det :/ Sedan skulle jag vilja veta vart ifrån din ljuvliga svarta hylla kommer ifrån, som du har över soffan i vardagsrummet. Övriga foto/redfigeringstips tackar jag inte nej till heller :-) TACK på förhand!

  SvaraRadera
 17. Jag har sett ett rött R någonstans bland dina foton. Från köket? Vad finns det att köpa?

  //Linda

  SvaraRadera
 18. Hej, undrade bara såg att du hade en ljusstake en jul som såg ut som en fyrkantig låda och så var det fyra ljushållare i varsin hörna.. I den hade du lagt julgranskulor.. Så häftigt..!!! Var hittar man en sån ljusstake..? Tack för all inspiration du ger en..!!!

  SvaraRadera
 19. Hej!

  Jag hittade din blogg för knappt två månader sedan och den har redan klättrat upp till första plats på min lista över bloggar som inspirerar mig! Älskar ditt hem och din redning!

  Därför skulle jag bli jätteglad om du kunde säga varifrån soffbordet på övervåningen i det här inlägget: http://heltenkelthosmig.blogspot.com/2011/11/delar-och-tankar-fran-en-lordag.html kommer ifrån :) Och även om du kunde tipsa om vart man kan köpa robusta matbord, liknande det som du har i köket :)

  Tack på förhand,

  Kram /Amanda

  SvaraRadera
 20. Hej Anna Malin! Kul med frågestund!
  Du brukar ju ge lite tips, men från en novis som mig vill jag veta ännu mer om dina redigeringar!
  Hur får du färgen på korten att se så gammaldags ut?
  Hur får man in den snirkliga texten på både kort o ute i bloggen? ( och vad heter det typsnittet?)
  Hur gör man för att sätta tejp på korten?
  Vilket objektiv använder du för närbilderna?

  Kram Helena

  SvaraRadera
 21. Alltid lika vackra foton, en stor inspiration för oss andra bloggare. Hur får du orken och tiden till att ständigt förändra ditt hem, hur kombinerar du det med jobb, familj mm? Känner att jag inte alls har den tiden längre utan att det mest handlar om att städa och piffa med lite blommor;-)
  Till er som undrar om redigering (textures) och typsnitten så finns det massor av läsvärt här: http://honeypielivingetc.blogspot.com/search/label/photoshop en annan stor inspirationskälla för oss bloggare. Ha en härlig helg, Kram!

  SvaraRadera
 22. Har en fråga: Den svarta hyllan som du hade ovanför soffan har du betsat eller målat den..? Hittade nästan precis till din blogg men vilken underbar inspirations källa..!! Tack för att du delar med dig..!!

  SvaraRadera
 23. Jag är nyfiken på hur din relation till Bolmsö/Bolmen är?
  Är du från denna trakten?

  Och du vet att jag gillar din blogg ... Hoppas jag
  Trevlig helg,
  Ulrika

  SvaraRadera
 24. Hi Anna Malin!
  I have been passing by your blog some time ago and since then visit you very often. I also have a question: I adore the font you use in the picture above writing "march". Would you share the font name? I would be very grateful about it. I wish you a nice weekend, thank you for sharing your ideas with us, best regards, Tini

  Reply

  SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin