Något pojkarna alltid vill ha med i bilen när vi åker långt är pizzabullar. De funkar ju i skidbacken också när man blir lite sugen, eller som ett mellanmål. Riktigt goda är de, och här kommer receptet för dig som vill prova:
ca. 30 st.
1 pkt jäst
5 dl mjölk 37 grader
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
ca 14 dl vetemjöl
Fyllning
200 gr rökt skinka
ca 1 dl ketchup
3 dl riven västerbottenost
2 msk oregano
Till pensling
1 ägg
flingsalt och oregano
Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av den fingervarma mjölken. Tillsätt resten av mjölken, olja, salt, socker och ägg. Tillsätt nästan allt mjöl (känn dig för) och arbeta degen förhand eller i maskin i 5 minuter.
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Strimla skinkan och sätt ut stora muffinsformar på plåtar.
Tag upp degen på mjölad bänk och arbeta ihop den. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på ketchup, strö över skinkan, osten och oreganon. Rulla ihop degen och skär i ca. 15 bitar. Lägg dem i muffinsformar.
Låt bullarna jäsa övertäckta i 20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt och oregano.
(Jag strödde över lite riven parmesan också).
Grädda bullarna mitt i ugnen i 12-15 minuter och låt sedan svalna på galler.
Mums mums! Farligt att läsa bloggar innan frukost märker jag. Man blir så sugen på allt möjligt.
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram Elin
God morgen, Anna-Malin, mums som de sier på svenska;) Glad påske til deg....her skinner sola i dag!
SvaraRaderaNom nom nom...
SvaraRaderaVilka fina bilder! Så bra med en påminnelse om pizzabullar som jag inte gjort på 2-3 år, kanske min dotter också hade gillat som mellanmål. Hoppas ni har det bra i skidbacken, kram Ida
SvaraRaderaÅhhh, så gott och smart att ha med sig. Det här ska jag definitivt prova, blir nog en succé här hemma.
SvaraRaderaÅh så gott, tack för recept. Hoppas att ni har det riktigt bra, kram
SvaraRaderaVad goda de såg ut, tack för receptet! :)
SvaraRaderaHa en fin påsk!
Anne
Pizzabullar är supergott, får kanske försöka mig på en lchf-variant..
SvaraRaderaJättefina bilder också!
Tusen takk for en inspirerende og flott blogg:)
SvaraRaderaGod påske fra en bergenser i solskinn:)
Åh, ge mej en pizzabulle, NUUU!!!
SvaraRaderaJättevackert rum du har, så smakfullt!!! Mari.
These look delicious, lovely photos!
SvaraRaderaSå käckt! Och gott :)
SvaraRaderaSmart! Å så gott det ser ut sen.
SvaraRaderaSer göttit ut, färdkost, middag och fika ute, när man ska på tripp är det bästa!
SvaraRaderaKram josse
Pizzabullar är mums :)
SvaraRaderaTack så mycket för receptet.
SvaraRaderaKram Mamma C
Pizzabullar är bra grejer det! Glad påsk på dig!
SvaraRaderaja det är mumsigt, Glad Påsk på dig kram Helena.
SvaraRaderaJa, pizzabullar är så gott!
SvaraRaderaGlad påsk!
Kram Jenny
Åh vad gott det låter. ska testas! Glad påsk!
SvaraRaderaMums pizzabullar har vi oxå med oss om vi ska åka långt. Och perfekt vickning mitt i natten som när vi gifte oss uppe i ishotellet och det inte fanns annat att äta =)
SvaraRaderaGlad påsk!
Det ser fantastiskt gott ut, detta receptet ska jag spara och testa när vi ska på utflykt, de kan nog bli favoriter även här!!!
SvaraRaderaTack för underbara bilder som du bjuder på!
Kram Pernilla
Ett måste att prova!! Dum fråga... äts de varma eller kalla eller bägge två?
SvaraRadera