onsdag 4 april 2012

Färdkost...




Något pojkarna alltid vill ha med i bilen när vi åker långt är pizzabullar. De funkar ju i skidbacken också när man blir lite sugen, eller som ett mellanmål. Riktigt goda är de, och här kommer receptet för dig som vill prova:
ca. 30 st.

1 pkt jäst
5 dl mjölk 37 grader
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
ca 14 dl vetemjöl

Fyllning

200 gr rökt skinka
ca 1 dl ketchup
3 dl riven västerbottenost
2 msk oregano

Till pensling

1 ägg
flingsalt och oregano

Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av den fingervarma mjölken. Tillsätt resten av mjölken, olja, salt, socker och ägg. Tillsätt nästan allt mjöl (känn dig för) och arbeta degen förhand eller i maskin i 5 minuter.
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Strimla skinkan och sätt ut stora muffinsformar på plåtar.
Tag upp degen på mjölad bänk och arbeta ihop den. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på ketchup, strö över skinkan, osten och oreganon. Rulla ihop degen och skär i ca. 15 bitar. Lägg dem i muffinsformar.
Låt bullarna jäsa övertäckta i 20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt och oregano.
(Jag strödde över lite riven parmesan också).
Grädda bullarna mitt i ugnen i 12-15 minuter och låt sedan svalna på galler.



23 kommentarer:

  1. Mums mums! Farligt att läsa bloggar innan frukost märker jag. Man blir så sugen på allt möjligt.
    Ha en fin dag!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  2. God morgen, Anna-Malin, mums som de sier på svenska;) Glad påske til deg....her skinner sola i dag!

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilder! Så bra med en påminnelse om pizzabullar som jag inte gjort på 2-3 år, kanske min dotter också hade gillat som mellanmål. Hoppas ni har det bra i skidbacken, kram Ida

    SvaraRadera
  4. Åhhh, så gott och smart att ha med sig. Det här ska jag definitivt prova, blir nog en succé här hemma.

    SvaraRadera
  5. Åh så gott, tack för recept. Hoppas att ni har det riktigt bra, kram

    SvaraRadera
  6. Vad goda de såg ut, tack för receptet! :)
    Ha en fin påsk!
    Anne

    SvaraRadera
  7. Pizzabullar är supergott, får kanske försöka mig på en lchf-variant..
    Jättefina bilder också!

    SvaraRadera
  8. Tusen takk for en inspirerende og flott blogg:)
    God påske fra en bergenser i solskinn:)

    SvaraRadera
  9. Åh, ge mej en pizzabulle, NUUU!!!

    Jättevackert rum du har, så smakfullt!!! Mari.

    SvaraRadera
  10. These look delicious, lovely photos!

    SvaraRadera
  11. Smart! Å så gott det ser ut sen.

    SvaraRadera
  12. Ser göttit ut, färdkost, middag och fika ute, när man ska på tripp är det bästa!

    Kram josse

    SvaraRadera
  13. Tack så mycket för receptet.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  14. Pizzabullar är bra grejer det! Glad påsk på dig!

    SvaraRadera
  15. ja det är mumsigt, Glad Påsk på dig kram Helena.

    SvaraRadera
  16. Ja, pizzabullar är så gott!
    Glad påsk!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  17. Åh vad gott det låter. ska testas! Glad påsk!

    SvaraRadera
  18. Mums pizzabullar har vi oxå med oss om vi ska åka långt. Och perfekt vickning mitt i natten som när vi gifte oss uppe i ishotellet och det inte fanns annat att äta =)

    Glad påsk!

    SvaraRadera
  19. Det ser fantastiskt gott ut, detta receptet ska jag spara och testa när vi ska på utflykt, de kan nog bli favoriter även här!!!

    Tack för underbara bilder som du bjuder på!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  20. Ett måste att prova!! Dum fråga... äts de varma eller kalla eller bägge två?

    SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin