söndag 20 maj 2012

Vi kör väl en söndag också då...



Sorterar bland alla mina magasin som stått travandes på hög. River ut och sparar det som inspirerar. Hittar bland alla sidor ett recept på maränger. Lätt - ett med bara florsocker och äggvitor som ska vispas. Pyttsan, jag och äggvitor går inte ihop och det blir pannkaka av allt, precis som när jag gjorde macaronsen.


Det är ett fantastiskt väder. Varmt. Och jag går ut och tar in lite av daggkåpan som svämmar över.


Parasollet plockas fram för att få lite skugga. Taket på vår uteplats blåste sönder i stormen och till helgen ska vi sätta upp ett nytt. Men vi gör en annan lösning än pilen på rulle som vi använde förut.

Jag blir också sugen på att plantera, fastän mina fingrar inte är ett dugg gröna. Lillebror och jag tar en tur till Butiken och köper korgar och krukor som jag planterar hortensior i och en massa andra fina blommor som jag inte vet namnet på.

Dagen avslutas med en cykeltur på lillebrors nya cykel. Vi finner liljekonvaljer i skogen och han plockar en bukett till pappan som fyllt år. Och vi äter årets första svenska nypotatisar.



Till sist, åter en gång tack för kommentarer och mail som fortfarande droppar in efter det här inlägget. Jag blir alldeles varm på kinden och tänker att om jag belyst något som är viktigt, och som kanske kan stärka någon, så är det värt det. Fastän mitt hjärta fladdar snabbt vid tanken på att ha delat...


29 kommentarer:

  1. Kjennes som om eg ikkje brukar andre ord her hos deg, men synes at vakkert er det som passer best? Og lovely? :) Eg har planta om mine 2 oliventre i korger på terrassen i dag. Forma er dårleg, så det blei kun med det. Men eg er glad for det lille eg fekk gjort. Og etter å ha sett bilda dine, fekk eg ny giv! :) Takk!

    Ynskjer deg ei vakker veke!

    God klem,
    e

    SvaraRadera
  2. Ge inte upp vad gäller maränger. Det som är viktigt är att skål och visp är ABSOLUT rena från fett. Lycka till.

    SvaraRadera
  3. Åh sånt fint inlägg och så underbara bilder !

    SvaraRadera
  4. The dress you wear is beautiful! love it.

    SvaraRadera
  5. Er så enig med, Elin:) så vakker stemning i bildene! Du er best;)

    SvaraRadera
  6. Så underbara bilder! Ser nästan tagna ur ett tidningsreportage :D Superfin kjol btw, håller med, när kjolar och klänningar dyker upp i garderoben så sommaren här :D

    SvaraRadera
  7. Man kan inte vara bra på allt:) Själv misslyckades jag också med mina macaroner första gången, men gång nummer två blev de ljuvliga. Igår skulle jag försöka mig på en såndär vackert dekorerad tårta med sugarpaste. Katastrof kan jag säga. Fick lappa ihop den. Dina bilder är hur fina som helst. Kakor, tårtor och maränger går ju att köpa:), men fina bilder är svårare om man inte anlitar en fotograf som hänger en i hasorna dagarna i ända:)

    SvaraRadera
  8. Your nice pictures wake up the longing for summer!
    Have a nice new week ! ♥ Esther

    SvaraRadera
  9. Du är en vacker, vacker människa Anna-Malin...

    SvaraRadera
  10. Härlig dag ni haft. Det är ärligheten som gör din blogg så äkta och fin.
    Du är varken för mycket eller för lite.

    Kram Kristina

    SvaraRadera
  11. Fantastiska bilder som vanligt! Vad härligt med liljekonvaljer. Här i Mälardalen får vi vänta ett tag till innan de dyker upp.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  12. Nu är det mitt hjärta som fladdarar - efter att ha sett dessa ljuvliga bilder!!
    Har inte varit fotograferingssugen på länge, men nu blev jag det :)

    SvaraRadera
  13. Så härliga bilder, det är alltid en njutning att titta in till dig! Även när du skriver och delar med dig om det svåra i Livet. Det var starkt av dig att dela med dig om det som varit tungt men för mig som läsare gav det inte bara en bild av dig utan också hopp om att det går att ta sig upp igen och förverkliga drömmar!
    Tack!

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig dag! Och wow vad vacker du är, och dina bilder!
    Ha en fin start på veckan
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  15. Nej hvor nogle smukke billeder og super flot nederdel!! Ha en dejlig aften!

    SvaraRadera
  16. Åh, jag är så glad för "det" inlägget, hittade till din fina blogg tack vare att någon länkat till det. Troll försvinner i solsken, eller hur det nu heter. Du framstår som väldigt modig och klok, just genom att våga dela.
    Ha en fin kväll.
    /Lina

    SvaraRadera
  17. Härliga bilder... Snygg spalje ;) ;) Vår (inpirerad av dina) blev så fin, vi är så nöjda!

    A

    SvaraRadera
  18. Vad roligt att du just har bakat maränger, jag var så sugen på det med idag men det blev aldrig av. Ska bli nån dag iaf. Ge inte upp med macaronsen, jag har hittat tekniken nu och då är det sååå roligt. Ett välsigt bra recept finns hos mig.

    Tänk vad härligt när liljekonvaljerna kommer hit med, några veckor kvar.

    Kram Teres

    SvaraRadera
  19. Vilka härliga, inspirerande bilder! :-) Vi får snart, snart en massa liljekonvaljer utanför husknuten, men inte riktigt än.

    SvaraRadera
  20. Ett jättefint inlägg i bild.
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  21. Jag med ...lite samma stil du och jag minsann. Har oxå alltid kjol o lång modell klänning på sommaren. Långt ska det vara.
    Vadå finns det rabatt där nu???
    Kram Eva

    SvaraRadera
  22. you look so pretty!
    have a wonderful week
    ♥ h

    SvaraRadera
  23. Åhh, underbara bilder :) kram Diana

    SvaraRadera
  24. Det är ju rätt trixit att baka macarones... Men jag tycker att det ser ut(på ditt inlägg om dom) som när jag inte lyckas med mina och då har jag oftast inte blandad smeten tillräckligt mycket. Det får inte vara för mycket luft kvar, ja inte för lite heller. Försök igen bara :)

    SvaraRadera
  25. Jag älskar din blogg och tycker du ska dela med dig så mycket som du själv känner för. För min del så är det perfekt som det är. Jag läser din och liknande bloggar för att bli glad, få inspiration och lite verklighetsflykt. Vill jag se dammråttor, smulor och katthår behöver jag bara kolla ner på mitt eget golv. :) Din blogg ger mig vardagsglamour och nya ideer. Tackar för det och keep on bloggin´!

    SvaraRadera
  26. Härliga bilder och kjolen passade du jättebra i! Långkjol är det skönaste på sommaren, speciellt i början då benen fortafarnade är vita ;) Kram!

    SvaraRadera
  27. Yes, en glimt av din fina spaljé, det har jag väntat på.
    <3 Chrisse

    SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin