


Idag har jag bakat. Det brukar jag ju ägna mig åt just på söndagar. Foccacia med fetaost, oliver och timjan. Tänkt som tillbehör till kvällens soppa. Jag kan inte nog tjata om hur avkopplande jag tycker det är att baka. Och drömmen om att få fota en kokbok en dag, lever vidare långt därinne.
Tjatar kanske ni också tycker jag gör när jag hela tiden skriver att jag uppskattar era besök och fina hälsningar. Men jag uppskattar det verkligen så tack än en gång.
För er som vill ha receptet kommer det här:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
1 tsk honung
1 matsked flingsalt
ca. 7-8 dl vetemjöl special
Flingsalt
Olivolja
Fetaost
Kalamataoliver utan kärnor
Färsk timjan eller rosmarin
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja, honung och flingsalt. Blanda till jästen löst sig och tillsätt sedan mjölet. Arbeta till en deg i matberedare ca 5 min.
Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
Täck en plåt med bakplåtspapper och smula ut lite flingsalt.
Häll ut degen på mjölat bord och dela degen i två delar som du sedan plattar ut till två runda kakor ca 1 1/2 cm tjocka. Placera på plåten & låt jäsa under bakduk i 30 min.
Tryck hål i degen så det bildas små hål och smula fetaosten över. Strö över oliverna och de färska örterna.
Ringla över olivolja och avsluta med att strö över flingsalt.
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca. 10 minuter.
♥
Kära Anna-Malin, de ser ju jätte goda ut! Och det skulle du verkligen göra: skriva kokboken - drömmen skulla man uppskattar som vägvisare (om man orden finns) som visar vad vi verkligen är.
SvaraRaderaOch tack för recept!
Hälsningar från Berlin
Kathrin
laralotta.blogspot.de
Underbara foton, som alltid! De ser ut att vara från en riktigt vacker kokbok! :)
SvaraRaderaKram Jessica
Dette så godt ut! Tenkte jeg skulle bake foccacia i stad jeg også, men lot være. Jeg har feilet hver gang så langt...Kanskje jeg skulle prøve din oppskrift? ;) Og ang kokebok...Go for it!
SvaraRaderaHa en fin kveld!
Ja, fotona är alltid, alltid fenomenala och en stor anledning till att jag kikar in. Men i dagens inlägg ett recept och det ska jag prova, skiljer sig lite från mitt och då blir jag ju nyfken om det är någon skillnad. Klem
SvaraRaderajäsiken så gott det låter, ja och ser ut också för den delen.Ja dina bilder skulle verkligen platsa i en kokbok likaväl som dina andra bilder skulle platsa i inredningsmagasin.Kram
SvaraRaderaDet är vi som ska tjata och tacka Anna-Malin! Du är som sagt en stor inspirationskälla för så många. Inklusive mig :)
SvaraRaderatack tack | tina
Åh vilka vackra genomtänkta bilder! Du är verkligen duktig du. Kram Nina
SvaraRaderaTack för receptet, det ska testas!
SvaraRaderaOch som alltid, finfina bilder med känsla. Jag är helt övertygad om att du en dag fotar kokböcker.
Kram Marie
Vilken fotobok du än släpper så köper jag den direkt! Älskar dina foton, ditt sätt att skapa fotokonst, ditt sätt att komponera och redigera!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram Lena
Hej!
SvaraRaderaJa, "tjata på du", det är så trevligt!! Det år sååå ljuvliga bilder du visar, och det är så härligt det du skriver. Är helt betagen av det du skapar i ditt hem och den känsla du förmedlar i dina inlägg! Bara fortsätt, snälla!
Önskar dig skönt slut på söndagen/Kram Malin
The bread looks so delicious. I hope it was enjoyed x
SvaraRaderaVilka fina bilder! Och vad GOTT det ser ut!!! Är det något jag är kass på så är det att baka. Jag är för flamsig med måtten för det mesta och gör lite som jag vill. Fniss! men nån dag kanske det faller på plats! Kram!
SvaraRaderaWow, vilka fina bilder! Jag blir nästan sugen på att baka ;-) men jag tror jag ber maken istället!
SvaraRaderaJa, såklart du ska fota en kokbok! Jag blir så otroligt sugen på att baka när jag ser dina bilder och det är väl det man vill komma till antar jag.
SvaraRaderaUnderbar styling!
Tack för mumsigt recept A-M! Konstigt är det förresten att du inte fotar kokböcker både morgon, middag och kväll... Trevlig vecka! /L
SvaraRaderawonderful, this looks delicious
SvaraRaderagreetings
Dragana
Ser väldigt goda ut! Vad kallas bröden? är det en variant av medelhavsbröd? Kram
SvaraRaderaBrödet ser jättegott ut. Och vilka fina bilder! :-)
SvaraRaderaHoppas du får en fortsatt fin Måndag
/ Jenny
Läckert, både att kika på dina bilder och tänka på hur gott brödet är!
SvaraRaderaTack för receptet!
Önskar dig en fin vecka, kram!
Pernilla
Åh så smaskigt.
SvaraRaderaUnderbara bilder!
Ha en fin start på din vecka.
Kram på dig.
Jessica
Mums, det där såg verkligen gott ut, och fina var dom!
SvaraRaderaÅh snälla fota en kokbok! Jag skulle köpa den på stört! Älskar dina mat/bakbilder!
SvaraRaderaÅh snälla fota en kokbok! Skulle köpa den på stört! Älskar din mat/bakbilder!
SvaraRaderaÅå, så flink du er! Fine bilder, fine ting og god mat! Liker! :D
SvaraRaderaSer ju sjuukt gott ut!!!
SvaraRaderaÅ, vad bra, jag har länge letat efter ett bra foccaciarecept! Det ska jag testa!
SvaraRaderaTack för ett supergott recept! Testade idag, coh det var uppskattat, det blir till att göra fler gånger:)
SvaraRaderaTack så väldigt mycket för det goda receptet! helt ljuvligt! Har skrivit om det på bloggen och försökt att översätta direkt till Engelska, den svenska versionen är länkad till dig. Hoppas att det är ok.
SvaraRaderaÖnskar dig en fin dag
Kram
Helena
happy to see
SvaraRaderaspanish amazing olive oil
Very nice pics and blog