Här kommer det utlovade receptet på godaste pastan vi (läs mannen) gjorde igår.
Salviakyckling med pasta och svamp
4 personer
4 kycklingbröst
10 g salviablad
salt & svartpeppar från kvarn
2 msk olivolja
25 g pancetta
100 g rensad svamp (vi tog kastanjechampinjoner)
50 g smör
2 vitlöksklyftor
500 g pasta (papardelle gillar vi)
50 g riven parmesanost (till servering)
Skär snitt i kycklingbrösten och lägg i salviablad. Salta, peppra och bryn dem i olivolja. Stek färdigt i 175 grader i ugn i ca. 5 minuter eller till en innertemperatur på cirka 60 grader.
Skär pancettan i tunna skivor. Stek skivorna i en torr stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper. Stek svampen i cirka 2 msk smör. Salta och peppra.
Smält resterande smör tillsammans med pressade vitlöksklyftor. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd pastan i vitlökssmöret. Skär kycklingbrösten i bitar och blanda dem, pancettan och svampen med pastan. Salta, peppra och servera med parmesan ost.
Receptet är hämtat från senaste nr av ELLE mat & vin och har redan blivit en storfavorit härhemma.
Mums!
Nu ska jag slänga ihop en deg som får jäsa över natten, så vi kan äta nygräddade frallor till frukost imorrn.
Det är vardagslyx det.
Kram på er.
♥
Hei Anna-Malin, mums, den så supergod ut. Den må jeg få prøvet når helgen nærmer seg. Velkommen inn til meg og min nye sofa....er helt i hundre!!!;)
SvaraRaderaÅ vad det såg gott ut! Måste testas!
SvaraRaderaMen Åhh så mumsigt det ser ut..:-)
SvaraRaderaKram Susanne
Vad gott det såg ut! Har också tänkt testa det, min favorittidning det där, så inspirerande! :-)
SvaraRaderaJag dööör så gott!
SvaraRaderaDen ska testas, redan imorgon... Tack för recept!
SvaraRaderaMums vilken god pasta!
SvaraRaderaSer verkligen super gott ut! Skrivs ner och ska testas någon dag :D
SvaraRaderaHa en trevlig kväll,
Malin
Såg fräscht ut! Jag skulle gärna vilja få recept på ditt frukost bröd, tack!
SvaraRaderaHar nyss hittat hit o trivs ;-)
Hungrig blev jag... Och men oj det var väl synd på macaronsen!
SvaraRaderaMmm, jag älskar salvia och svamp, skall genast testa detta i dagarna. Vackert fat också! Mvh Ida
SvaraRaderaDette så godt ut! Denne skal jeg forsøke å lage :)
SvaraRaderaTakk for tipset!
Åhh vad gott det ser ut!! Måste testa :D
SvaraRaderaStor Kram ♥
Oh, yummy! Just salvia och svamp är så gott ihop..
SvaraRaderaMmm får nog lagas till helgen! :)
Kram!
Hej, det ser väldigt gott ut, tack för tipset!!! Ha en bra dag!!
SvaraRaderaHej trevlig blogg! Vilket underbart recept, skall definitivt testas! Och fint fotat!
SvaraRaderaMmm, vad gott det ser ut!
SvaraRaderaÅh, upplagt på vackert fat gör allting så mycket godare!!
SvaraRaderamåste prova!!
SvaraRaderatack för tips.
recept uppskattas verkligen just nu.
fy vad trött jag är på vår ingjutna vardagsmat o snuskiga halvfabrikat. så trist, o näringsfattigt!
ha en underbar dag i solen :)!!!
kram//jennifer
Himmel vad gott det där såg ut =)
SvaraRaderaKram Thess
Blir inte mindre hungrig nu om man säger så ;)
SvaraRaderaSer supergott ut! Tack för receptet.
SvaraRaderamm delicious!
SvaraRadera