måndag 26 mars 2012

Godaste pastan...


Här kommer det utlovade receptet på godaste pastan vi (läs mannen) gjorde igår.



Salviakyckling med pasta och svamp
4 personer

4 kycklingbröst
10 g salviablad
salt & svartpeppar från kvarn
2 msk olivolja
25 g pancetta
100 g rensad svamp (vi tog kastanjechampinjoner)
50 g smör
2 vitlöksklyftor
500 g pasta (papardelle gillar vi)
50 g riven parmesanost (till servering)

Skär snitt i kycklingbrösten och lägg i salviablad. Salta, peppra och bryn dem i olivolja. Stek färdigt i 175 grader i ugn i ca. 5 minuter eller till en innertemperatur på cirka 60 grader.
Skär pancettan i tunna skivor. Stek skivorna i en torr stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper. Stek svampen i cirka 2 msk smör. Salta och peppra.
Smält resterande smör tillsammans med pressade vitlöksklyftor. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd pastan i vitlökssmöret. Skär kycklingbrösten i bitar och blanda dem, pancettan och svampen med pastan. Salta, peppra och servera med parmesan ost.


Receptet är hämtat från senaste nr av ELLE mat & vin och har redan blivit en storfavorit härhemma.
 Mums!

Nu ska jag slänga ihop en deg som får jäsa över natten, så vi kan äta nygräddade frallor till frukost imorrn.
Det är vardagslyx det.

Kram på er.





23 kommentarer:

  1. Hei Anna-Malin, mums, den så supergod ut. Den må jeg få prøvet når helgen nærmer seg. Velkommen inn til meg og min nye sofa....er helt i hundre!!!;)

    SvaraRadera
  2. Å vad det såg gott ut! Måste testas!

    SvaraRadera
  3. Men Åhh så mumsigt det ser ut..:-)

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  4. Vad gott det såg ut! Har också tänkt testa det, min favorittidning det där, så inspirerande! :-)

    SvaraRadera
  5. Den ska testas, redan imorgon... Tack för recept!

    SvaraRadera
  6. Ser verkligen super gott ut! Skrivs ner och ska testas någon dag :D

    Ha en trevlig kväll,
    Malin

    SvaraRadera
  7. Såg fräscht ut! Jag skulle gärna vilja få recept på ditt frukost bröd, tack!

    Har nyss hittat hit o trivs ;-)

    SvaraRadera
  8. Hungrig blev jag... Och men oj det var väl synd på macaronsen!

    SvaraRadera
  9. Mmm, jag älskar salvia och svamp, skall genast testa detta i dagarna. Vackert fat också! Mvh Ida

    SvaraRadera
  10. Dette så godt ut! Denne skal jeg forsøke å lage :)
    Takk for tipset!

    SvaraRadera
  11. Åhh vad gott det ser ut!! Måste testa :D

    Stor Kram ♥

    SvaraRadera
  12. Oh, yummy! Just salvia och svamp är så gott ihop..
    Mmm får nog lagas till helgen! :)

    Kram!

    SvaraRadera
  13. Hej, det ser väldigt gott ut, tack för tipset!!! Ha en bra dag!!

    SvaraRadera
  14. Hej trevlig blogg! Vilket underbart recept, skall definitivt testas! Och fint fotat!

    SvaraRadera
  15. Åh, upplagt på vackert fat gör allting så mycket godare!!

    SvaraRadera
  16. måste prova!!
    tack för tips.
    recept uppskattas verkligen just nu.
    fy vad trött jag är på vår ingjutna vardagsmat o snuskiga halvfabrikat. så trist, o näringsfattigt!
    ha en underbar dag i solen :)!!!
    kram//jennifer

    SvaraRadera
  17. Himmel vad gott det där såg ut =)

    Kram Thess

    SvaraRadera
  18. Blir inte mindre hungrig nu om man säger så ;)

    SvaraRadera
  19. Ser supergott ut! Tack för receptet.

    SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin