tisdag 12 juni 2012

På riktigt...
För ett par dagar sedan läste jag ett inlägg hos Tant Johanna. Blog your dreams. Och jag tänkte i mitt stilla sinne att jag inte alls är någon hejjare på att visualisera, ha en målbild för det jag drömmer om. Jag ursäktar mig helst med att jag inte riktigt vet vad det är jag drömmer om. Svävar lite hit och dit, som i väntan på något. För någonstans i mig bor det en rädsla att om jag vill för mycket så blir jag kanske rysligt besviken om det inte sker. Och då är det lika bra att låta bli. Innan det hinner gå åt pipan. Ingen vidarevärst strategi alls. Det låter ganska dumt, riktigt dumt, nu när jag ser det så här.


Ska jag vara helt ärlig så har mycket av det jag drömt om i hemlighet faktiskt blivit verklighet, på kort tid. När jag nu tänker efter. Gårdagens jobb var ju ett sådant tillfälle, att få styla mat för en annons. Bilderna är tagna i proffsiga fotografen Tines fantastiska studio, där vi höll till. (Kram till Lina, Malin och Linda)


Eller fotouppdraget för Blackballoon. Möjligheten att fota Tine K´s fantastiska hem.Och att för första gången fota modell. I Teklas vackra klänningar.

Ja, från och med nu, ska jag minsann vara lite modigare. Våga mer. Ett steg framåt har jag redan tagit. En ny kamera med objektiv är beställt. Nu ska jag bara skriva ner i min finaste bok, vad jag drömmer om härnäst. Och hoppas att jag vågar...

(Foto: Anna-Malin)


40 kommentarer:

 1. Åh vad kul att läsa att du skall följa dina drömmar! Mycket gott kommer från det :) Kram

  SvaraRadera
 2. Lycka till med alla nya fina projekt. Du är jätteduktig. Du behöver inte be om ursäkt för det du gör. Säg bara tack, när någon berömmer dig!
  Lycka till! Anita

  SvaraRadera
 3. Att samla sina drömmar i en bok låter fint. Att ha något att kika i och påminna sig själv. Minnas.
  Finfint minsann.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Härliga du! Tro på dig själv! Vi tror och hejar på dig! Du är så fantastiskt duktig på det du gör! Du inspirerar så många!
  Fyll din härliga bok och njut av det du uppnått! All lycka till dig!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Du är en sann inspiration och jag blir så glad varenda gång jag går in på din blogg och ser dina vackra bilder. Fortsätt drömma och affirmera, för det är då det händer!
  Kram, Maria.

  SvaraRadera
 6. Du är magisk med det du gör.

  Fin tisdag!

  Kram Mariette

  SvaraRadera
 7. Bra sagt, mycket bättre uttryckt än jag någonsin skulle kunna sagt det även om jag mycket väl känner igen känslan.

  Jag gör precis som du, glider runt och försöker få mig själv och andra att tro att jag inte har något tydligt mål, och att det är därför jag är som jag är. Men tänk om jag skulle satsa på att bli det där, och göra det där jag faktiskt drömmer om, och misslyckas, hur ledsen och besviken skulle jag inte bli?

  Jag tror det är bra att synliggöra vad du faktiskt gjort, precis som du skriver. På det viset ser du ju att du faktiskt går på din stig, och att den faktiskt redan lett en bit på vägen!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Finaste Anna-Malin,
  Vad glad jag blir när jag läser. Jag anar den där lilla glimten i dina ögon. Det där ljuset - som betyder att det vänder.
  Det är klart att du vågar. Du behöver bara säga det till dig varje morgon. Det är som vilken träning som helst. Ju mer man tränar, desto starkare bli man.

  Du kan göra precis vad du vill.
  Många kramar från en av dina trogna läsare... och en tjej som numera vågar!!
  //Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Åh så modigt och naket att våga skriva vad du är rädd för. Jag kan bara säga att du beskriver min rädsla med. På pricken. Precis så är det.

  Jag ska försöka bli lite modigare jag med.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Helt rätt tänkt! Det behöver inte vara överdådiga mål om berömmelse och all rikedom i världen men drömmar är bra att ha. Utan drömmar står man kvar och stampar. Du skrev att du är rädd att uppleva besvikelse för att det inte blev som du tänkt. Men tänk om du inte vågade drömma och visualisera några mål - hur skulle det bli då? Garanterad besvikelse skulle jag tro. För utan vilja kommer man ingenstans och då kan man inte ens vila i tanken att man i alla fall försökt.

  Jag har inte helt klara mål. Det finns drömmar men de är lite suddiga för det finns så mycket som jag vill och gillar. Däremot försöker jag ta alla chanser jag får i riktningar jag tror på och så jobbar jag på att tala om vad jag vill. Jag skulle gärna fota mer, styla mer och jobba mer med design samtidigt som jag vill forska mer och jobba mer med säkerhet och gränsnittsproblem. ;) Det svåra är att hitta en balans som fungerar och samtidigt stimulerar.

  /Camilla

  SvaraRadera
 11. Du är grym, och jag bli så himla imponerad & motiverad!
  Stort lycka till med allt du tar dig för! :-)

  SvaraRadera
 12. Keep on with your dreams!
  You inspire so much.

  Du är väl värd allt spännande och roligt som hänt dig!

  Believe in yourself!

  Sommarkramar ifrån Lisa K i Göteborg

  SvaraRadera
 13. Jag måste också börja tro på mig själv och skriva ner mina drömmar i en fin bok, för att sedan förverkliga dom.

  Jag är så glad för din skull, att du får göra allt det där som du är så bra på.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 14. Jag tror du är som jag, det bara händer. Vet du jag har heller inga mål, jag lever bara i flow och låter allting ske som det sker. Jag tror det är det fina med livet. Sen tror jag att du som jag skulle kunna sluta förskolan och försörja dig på det du kan, för du är fantastisk!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 15. Det där med att sikta mot stjärnorna tror jag är en bra strategi. Även om man inte kommer till just stjärnorna är säkert trädtopparna en minst lika bra plats:)

  Så roligt att få förverkliga drömmar, lycka till med dem du har på lager:

  Rebecca

  SvaraRadera
 16. duktiga du !! och vet du vad ...jag tror vi är en himlans massa som inte kan tänka ut ett tydligt mål men vi kommer dit ändå ...Kram och träna på ....det går att ändra sitt sätt att tänka ....

  Pernilla på Piazzan

  SvaraRadera
 17. du är grymt duktig på att fota!

  kram linda

  SvaraRadera
 18. Oj, så träffad jag kände mig av det du skrev. Jag fungerar i mycket på precis samma sätt. Bara ordet MÅL är något som länge skrämt slag på mig och som jag helst undviker. Många gånger tror jag att det är för att rädslan för att inte uppnå det jag drömmer om och därmed bli grymt besviken på mig själv ofta känns verkligare i nuet och därmed vinner den över känslan av lycka om jag faktiskt skulle uppnå det jag drömmer om. Riktigt dumt faktiskt! Men jag försöker jobba med mig själv och bli bättre på att tydligt uttala mina mål för mig själv. För det är klart att jag har mål och drömmar. Jag har bara problem med att säga dem högt...

  Lycka till och hoppas att vi båda uppnår det vi drömmer om!

  SvaraRadera
 19. Åh, jag är sååå feg. Vågar inte tänka mina drömmar knappt.

  SvaraRadera
 20. Mikaela från Finland12 juni 2012 kl. 19:16

  Hej!

  Låter fint,lycka till!
  Sen låter det ju lite som mej oxå (det att inte riktigt veta och våga i rädslan att bli besviken)och det är tröstande att det finns andra likasinnade som dessutom har lyckats sådär bra som du!

  Kramar

  SvaraRadera
 21. Stå på dig och tro på dig själv! Du är duktig och du vet vad du gör även om du tvivlar på det ibland :))
  Måste bara fråga vad det är för ljus(lampan som syns på bilden) som du använder till ljussättning inomhus.Kram Lotta

  SvaraRadera
 22. Du är såå duktig. Hade "din" blus härom dagen förresten. Trivdes i den. Kanon.
  Underbara bilder.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 23. Helt underbara bilder! Grattis till dina uppfyllda drömmar! :)

  "IF YOU CAN DREAM IT,
  YOU CAN ACHIEVE IT!"  Go live your dream!
  Kram Tess

  SvaraRadera
 24. Det där känns bekant ! Att våga att ha drömmar och mål är ett måste tror jag. Det är så man håller sig frisk. När dom tar slut har man ju ingen inspiration till något alls längre. Undrar om du inser att dina drömmar verkligen utvecklar sig till en verklighet? Jag har nått ett mål själv lite på samma sätt, och jag har tagit ett stort steg då jag genom detta har blivit tvungen att stoppa min blyghet på hyllan och säga till mig själv "det här kan jag" och oavsett av resultatet är bara det ett framsteg som kanske leder till nya horisonter. Ändå känns det inte som något under, nu när det är gjort. Kanske rädslan är större ibland än vad den behöver vara. Lycka till!!!

  SvaraRadera
 25. Klart du vågar! Du är ju redan nästan där!!! ♥

  SvaraRadera
 26. Nu ska jag genast dra ut “att göra” listan ur mitt block och ersätta det med “mina drömmar”. Det är nog på tiden.
  Tack för tipset och tack för all inspiration !

  SvaraRadera
 27. Åh vad härligt det låter...DUKTIGA DU :)

  SvaraRadera
 28. Du är som skapt för detta vännen!
  Lev ut din dröm nu, den fångar dig jag lovar. Stor kram från mig till dig!

  SvaraRadera
 29. Tycker du gör ett kanonjobb, dina bilder är jättebra och jag tror på dig. Jättekul att följa din blogg.
  Kramar från anna-greta

  SvaraRadera
 30. Klart vi tycker om dig och blir inspirerad av allt du skriver och visar bilder på här på din blogg.Kan gå in flera gånger om dagen för att titta om du lagt in nytt inlägg.Inte för att du ska känna dig stressad av att göra fler inlägg utan bara för att veta att vi är många här ute i cyber spacen som tycker om din blogg.Många kramar till dig.
  Lotta

  SvaraRadera
 31. Vad härligt det är med människor som vågar, önskar själv att jag var så!!
  All lycka till dig i framtiden, du gör ett toppenjobb och har en fantastisk blogg!!
  Stor Kram.

  SvaraRadera
 32. Beautiful thoughts.... they really touched me! May all your dreams come for real :-) hug

  SvaraRadera
 33. Du är fin du! Bland de finaste människor jag vet faktiskt, sådär på riktigt fin och god ända in i själen.
  Klart att du vågar!
  Tack snälla för länken.
  Kram tanten

  SvaraRadera
 34. Så vänligt att du delar med dig!

  Nyfiken som jag är undrar jag vilke kamera du tänker köpa?

  Mvh
  Maria

  SvaraRadera
 35. Heja dig fina Anna-Malin.
  Fortsätt drömma o våga för du gör det så bra.

  Kram m.

  SvaraRadera
 36. Åååh, vad jag ser fram emot att fortsätta följa din drömresa här!! Heja, heja, heja dig! :) Kram

  SvaraRadera

Tusen tack att just du tar dig tiden att skriva
några rader. Jag uppskattar det mycket.
Ev. frågor jag får, försöker jag svara på
här i kommentarsfältet.

Varma hälsningar
Anna-Malin